Programa Özgü Ölçütler

Bilgisayar Programcılığı Programı

1. Temel Bilgisayar Bilimleri Bilgisi: Bilgisayar bilimlerine ilişkin temel kavramlar ve prensipler, programın başlangıcında öğrencilere aktarılır. Bu kavramlar arasında veri yapıları, algoritmalar, mantıksal düşünme, programlama dilleri ve paradigma bilgisi gibi konular bulunur.
  2. Proje Yönetimi ve Takım Çalışması: Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilere proje tabanlı çalışmalar yapma fırsatı sunar. Bu nedenle, öğrencilerin proje yönetimi becerilerini geliştirmeleri, zamanı etkili bir şekilde yönetmeleri ve takım çalışması becerilerini kazanmaları önemlidir.
  3. İletişim Becerileri: Bilgisayar teknolojileri alanında çalışırken, etkili iletişim becerileri büyük önem taşır. Öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerini geliştirmeleri ve teknik konuları anlaşılır bir şekilde ifade edebilmeleri beklenir.