Programa Özgü Ölçütler

Anestezi Programı

1. Perioperatif dönem boyunca hastaların takibi konusunda teorik ve pratik becerilere sahiptir.

2. Anestezi alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı derslerden edindiği bilgileri mesleki olarak değerlendirir ve uygular.

3. Anestezi araç gereçlerini kurallarına ve tekniklerine uygun olarak kullanır, kontrollerini yaparak en verimli şekilde çalışmalarını sağlar.

4. Anestezi hekimini hasta takibi konusunda bilgilendirir, asiste eder.

5. Ağrı tedavisinde anestezi teknikerinin görev ve sorumlulukları konusunda teorik ve pratik bilgiye sahiptir.

6. Alanında kullanacağı cihaz ve yöntemlerin teorik ve pratik bilgisine sahiptir.

7. Anestezi alanında çalışan bir birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket eder.

8. Anestezi alanının gerektirdiği cihaz kullanımları ile birlikte bilgi ve iletişim teknolojilerini başarıyla kullanır.