18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma Töreni

28.03.2022

18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma Töreni

İstanbul Arel Üniversitesi Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma Töreni gerçekleşti. Törende şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez konuşmasında, ”Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… Bir milletin kaderine yön veren büyük bir kahramanlık örneği, bir dünyanın tarihini değiştiren bir kahramanlık destanının adıdır. Çanakkale Boğazı denizden geçemeyeceğini anlayan düşmanın karadaki harekâtı da başarısız olmuş ve kahraman Türk askeri düşman güçlerine Çanakkale Geçilmez dedirtmiştir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. A. Ercan Gegez, “Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.“ diyerek konuşmasını tamamladı.

Tören, ArelUSAM’ın koordinatörlüğünde gerçekleşmiş olan 107. Yılında Çanakkale Harekâtı Paneli kapsamında, Çanakkale Şehitliği’nde bulunan öğrencilere bağlanarak sona erdi.