fbpx

Ulaşım Hizmetleri

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

İstanbul Arel Üniversitesi Ulaşım Hizmetleri Birimi; öğrenci ve personelin yerleşkeler, yurtlar ve ana servis güzergahları ile yerleşkeler arasındaki ulaşım ağlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamakla görevlidir.

Ulaşım hizmetlerinden yararlanan kullanıcılardan alınan geri bildirimlerin değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin sürekli iyileştirilmesi amacıyla da; ulaşım hizmetleri düzenli olarak kontrol edilmektedir.

 

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri El Kitabını Görüntülemek İçin tıklayınız…

 

Ulaşım Hizmetleri Sorumlusu

Kenan AYDIN / 1531 / 0530 078 60 97

 

Geri Bildirim:  kenanaydin@arel.edu.tr

 

Hizmetlerimiz

Servis Hizmetleri

 

Servis hizmeti sadece Kemal Gözükara Yerleşkesi’ne yapılmaktadır.

 

Kemal Gözükara Yerleşkesi Servis Hizmeti

 

Kemal Gözükara Yerleşkesine ulaşım üniversiteye ait servislerle sağlanmaktadır. Kullanıcıların tüm servislere binerken geçerli AREL Üniversitesi kimlik kartlarını sürücülere göstermesi gerekmektedir.

 

Servis saatleri güncel olarak https://www.istanbularel.edu.tr/ulasim-hizmetleri-servis-programlari-personel-servisi-servis-guzergahlari/ adresinde belirtilmektedir.

 

Ayrıca üniversite tarafından sağlanan servis hizmetleri dışında  76TM Hat numaralı İETT otobüsleri gibi kampüs içi ve dışı farklı ulaşım alternatifleri de mevcuttur.

 

Öğrenci – Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesi Servis Hizmeti

 

Öğrenci servisleri Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için birçok noktadan geçerek öğrencilere hizmet vermektedir. TÜYAP ana durağı başta olmak üzere öğrencilerin yoğun olarak kullandıkları; Büyükçekmece, Tepecik, Mimaroba, Aymerkez, Kiptaş ve Çatalca durakları servis güzergâhı olarak belirlenmiştir

 

Öğrenci – Yurt Servis Hizmeti

 

Üniversiteye ait öğrenci konukevlerinde kalan öğrencilerin Kemal Gözükara Yerleşkesi’ne erişimi için verilen hizmettir. Öğrenci konukevlerinde kalan ve diğer yerleşkelerde okuyan öğrenciler Kemal Gözükara Yerleşkesi’nden Tüyap’a giden servis hizmetlerinden faydalandırılmaktadır.

 

Öğrenci – Akşam Servisi Hizmeti

 

Okul Dönemi: * Öğrenci konukevlerinden Kemal Gözükara Yerleşkesi’ne gelişlerde, sabah 08.30 – 10.00 saatleri arasında yoğunluk oluşmaktadır. Söz konusu yoğunluk, aşağıda belirtilen servis kalkış saatleri beklenmeksizin dolan servis aracının yerleşkeye hareketi ile önlenmektedir.

 

Öğrencilerin akşam saatlerinde yurtlardan ile Tüyap’a erişimi için verilen hizmettir.

 

Kütüphane Çalışma Servis Hizmeti

 

Öğrenci konukevlerinden Kemal Gözükara Yerleşkesi’ne yapılan olağan servis hareket saatleri dışında yalnızca kütüphane kullanıcıları için de servis hizmeti verilmektedir. Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde kütüphane çalışmaları için servis hizmeti talep üzerine sunulmakta olup, servis biniş noktası yurt durağıdır.

Akademik ve İdari Personel Servis Hizmeti

 

Akademik ve İdari Personelin Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesi’ne ulaşımı belirli hatlardan servis hizmeti ile sağlanmaktadır.

 

Servis Güzergah ve saatleri güncel olarak https://www.istanbularel.edu.tr/ulasim-hizmetleri-servis-programlari-personel-servisi-servis-guzergahlari/ adresinde belirtilmektedir.

 

İstanbul Arel Üniversitesi Ulaşım Hizmetleri Birimi’nde görev yapan her şoför aşağıda belirtilen Güvenli Sürüş Esasları’na uymakla yükümlüdür. Bu esaslar:

 

  • Araç hareket halindeyken emniyet kemeri takılmalı ve yolcuların da emniyet kemeri takmasını sağlamalıdır. (Yasalarca emniyet kemeri takılması gerekli görülmeyen araçları kapsamaz.)
  • Şoför, araçları terk etmeden önce motoru durdurmalı, kontağı kapatmalı, el frenini çekmeli ve aracı kilitlemelidir.
  • Tüm araçlarda sigara içmek ve yemek yemek yasaktır.
  • Tüm araçlar park halindeyken yangın çıkışlarını, yangın musluklarını, itfaiye yollarını, bina çıkışlarını veya engelli park yerlerine erişimi engellememelidir.
  • Yaya geçitlerinde araç sürerken araçların hızı saatte 30 kilometreyi geçmemeli ve yayaların güvenliği için gerekli durumlarda araçlar daha yavaş şekilde sürülmelidir.
  • Araçlar mümkün olan durumlarda manevra yapabilecek şekilde bırakılmalıdır. Geri gidilmesi gereken durumlarda sürücüler aracı hareket ettirmeden önce arkalarını kontrol etmelidir. Araçta başka yolcular bulunuyorsa araçtan inerek sürücüye yardımcı olunmalıdır.
  • Araçların güvenli şekilde kullanılmasını engelleyen her türlü kusur ve hasar yöneticilere bildirilmelidir. Böylesi kusur ve hasarların düzeltilmesi yöneticilerin sorumluluğundadır.
  •  Her kullanımın ardından araçlar toplanmalı ve temizlenmelidir.
  • Acil durum araçlarının sürücüleri üniversite politikaları ile Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve mevzuatınca sağlanan ayrıcalıklardan yararlanabilir. Bu hüküm, acil durum aracı sürücülerinin tüm şahısların güvenliğini sağlama sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
  • Şoförlerin araç çalışır vaziyetteyken ve/veya vitesteyken ellerini direksiyondan kaldırarak telefonla konuşması, mesajlaşması veya e-posta alıp göndermesi kesinlikle yasaktır.
  • Araçların güvenli şekilde sürülmesini engelleyecek şekilde alkol, ilaç veya yasa dışı madde etkisi altında olmak kesinlikle yasaktır.

 

 Ulaşım Hizmetleri Biriminin Oryantasyonu ve Eğitimi

 

İşe başlangıcı yapılan, ulaşım hizmetleri birimi içerisinde yer alan tüm şoförler hali hazırda bulunan belgeleri için almış oldukları zorunlu eğitimlerin yanı sıra şoför görevleri, kılık kıyafet esasları, güvenli sürüş esasları, araç yakıt bilgileri gibi temel bilgiler üzerine personel Daire Başkanlığı koordinasyonunda oryantasyon eğitimine tabi tutulur. Eğitim zorunlu olup, üç yılda bir tekrarlanır.

 

Eğitim içeriği:

 

  • Ulaşım Hizmetlerinde Davranış Kuralları
  • İlk Yardım Eğitimi
  • Öfke Kontrolü
  • Halkla İlişkiler ve Kurum Kültürü
  • İleri Sürüş Teknikleri
  • Trafik ve Trafik Kuralları
  • Sürücü Güvenliği Farkındalık Eğitimi