Sivil Savunma

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

T.C. İstanbul Arel Üniversitesi yerleşkeleri ve yurtlarında görevli personelimiz ve öğrencilerimiz ile bir bütün olarak herhangi bir savaş durumunda yapılabilecek iş ve eylemler üzerine gerekli bilinci oluşturmak, dünyada değişken değerlere karşı ortaya çıkan olumsuz durumların ülkemizde de oluşturabileceği zorlu durumlara karşı önleyici tedbirleri uygulamak ana hedefimizdir.

Sivil Savunma, savaş sırasında saldırılara karşı, barış zamanı ise her türlü doğal afet ve büyük felaketlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirmek için yapılan silahsız, koruyucu ve kurtarıcı önlem ve çalışmalar bütünüdür. Bununla birlikte faaliyet gösteren tüm resmi ve özel kurum, kuruluş ve tesislerin korunması, devamlılığını sağlayacak her türlü tedbirin alınmasıdır.