Güvenlik Hizmetleri

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

İstanbul Arel Üniversitesi Güvenlik Hizmetleri Birimi; öğrenci, personel ve ziyaretçilerin yerleşkeler ve yurtlarda kontrollü olarak bulunmasını sağlamakla görevlidir.

Yerleşkelere ve öğrenci evlerine girişler kartlı sistemler ile güvenlik personeli kontrolünde sağlanmakta olup öğrencilerimizin, personelimizin ve ziyaretçilerimizin güvenliği en üst seviyede sağlanmaktadır. İstanbul Arel Üniversitesi yerleşkeleri ve yurtları 7/24 güvenlik kamera izleme odalarında izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Herhangi bir olumsuz durumda 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a uygun olarak hızlıca müdahale edilmektedir.

Güvenlik Hizmetleri üzerine alınan geri bildirimlerin değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin sürekli iyileştirilmesi amacıyla da; güvenlik hizmetleri düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Güvenlik Hizmetleri İle İlgili Sorumlu Bilgileri:

Güvenlik Hizmetleri Birimi

0 8502735(AREL)/ 1112

Güvenlik Hizmetleri Uygulama Adımları

• Güvenlik hizmetlerinin uygulanmasında yeterli personel bulunmakta ve tüm tedbirler alınmaktadır.
  • Güvenlik noktalarında gece ve gündüz görev yapılacak şekilde fiziki yeterlilik sağlanmakta ve ihtiyaç duyulan donanımlar (bilgisayar,telefon,kamera sistemleri)  bulunmaktadır. Güvenlik görevlileri üniformalı ve tam teçhizatlı olarak görevlerini icra etmektedir.
  • Güvenlik noktasına gelen öğrencilerin kartlarını kullanarak içeriye giriş ve çıkışlarını yapması sağlanmaktadır.
  • Öğrenci giriş kartları olmayan veya kartını unutan öğrencilerin, öncelikle okulun öğrencisi olup olmadığı kimlik bilgilerinden tespit edildikten sonra sistemde kayıtları yapılıp yerleşkelere girişine müsaade edilmektedir.
  • Şüphe durumunda öğrencilerin, personelin ve gelen ziyaretçilerin üstleri ve çantaları el dedektörü ile kontrol edilmektedir.
  • Yerleşkelerin ve yurtların giriş kapılarına gelen öğrencileri ve ziyaretçileri kontrol etmek, oluşabilecek suçları engellemek, meydana gelen olaylara müdahale etmek, takip etmek, yakalamak ve emniyet birimlerine haber vermek güvenlik hizmetleri sorumluluğundadır.
  • Alanlarda görevli görevlisi bulunduğu yerden etraftaki yaya ve araç trafiğini kontrol etmekte ve gelecek bir saldırıyı önlemeye yönelik takibi sağlamaktadır.
  • Görevli bulunduğu alanda bulunan bina, tesis, kişiler ve araçlar konusunda bilgi sahibi olup, koruduğu alana kimsenin izinsiz girmesine müsaade etmeyerek bina ve tesiste meydana gelen arızaları ilgililere ivedi bildirecek şekilde bilgilendirilmektedir.
  • Şüpheli, sabıkalı, kötü zan altındaki şahısların hareketlerine önemle dikkat edilmektedir.
  • Korunan bölgede yanıcı, patlayıcı vb. maddeler varsa bunlardan haberdar olunarak, gerekli kontroller yapılmaktadır.
  • Görev alanında yardım isteyenlere ve yardıma muhtaç olanlara yardım edilmektedir.
  • Gelen koli ve kargolar el dedektörü ile kontrol edilerek ilgililerine teslim edilmektedir.
  • Olağanüstü durumlarda, soğukkanlı davranarak heyecanı yatıştırmak ve telaş edenlere aydınlatıcı bilgi vererek kişileri güvenli alanlara nakil etmek asli görevlerdendir.
  • Görev bölgelerinde seyyar satıcı veya reklamcıların giriş-çıkışları işgal etmesine, halkın toplanmasına müsaade edilmemektedir.
  • Genel kollukça bildirilen ve haklarında tutuklama ve yakalama kararı çıkarılan kişilerin gördüğünde veya tespit ettiğinde kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi üzerine bilgilendirme ağı mevcuttur.
  • Silahlı gelen ziyaretçilerin silahları şarjörsüz olarak tutanakla Güvenlik Müdürü kontrolünde teslim alınır, kilitli dolap içerisinde muhafaza edilir ve çıkışta teslim edilir.
  • Ziyaret ve görüşmeye gelen şahısların kiminle görüşeceği tespit edilmesine müteakip ziyaret edilmek istenen kişi telefonla aranır, ziyaretçiyi kabul etmesine müteakip kayıt işlemleri yapılmasından sonra “Ziyaretçi Kartı” verilerek içeri alınması sağlanır. Ziyaretçi bilgileri sistemde kayıt altına alınmaktadır.
  • Güvenlik görevlileri tarafından üzerinde ve eşyalarında güvenliği tehlikeye düşürebilecek veya suç unsuru olabilecek maddelerin varlığının tespit edilmesi veya şüphelenilmesi durumunda gerekli tedbirler alarak Güvenlik Müdürüne bilgi verilir.