fbpx

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme

01.10.2021

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme

Değerli Öğrencimiz,

Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik birimlerin kararları doğrultusunda programların müfredatlarında yer alan derslerin toplam sayısının en fazla %40’ını kapsayacak şekilde uzaktan eğitim yöntemi, geri kalan dersler için yüz yüze eğitim yöntemi kullanılacaktır.

Yüz yüze yürütülecek derslerin başlangıcı 04 Ekim 2021, uzaktan eğitim ile UZEM üzerinden yürütülecek derslerin başlangıcı ise 11 Ekim 2021 tarihidir. 04 Ekim-11 Ekim tarihleri arasında uzaktan eğitim ile yapılamayan derslerin telafisi daha sonra dönem içinde yapılacaktır.

Uzaktan eğitim faaliyetleri Üniversitemizin UZEM birimi üzerinden Moodle Öğretim Yönetim Sistemi ile yürütülecektir. Çevrimiçi dersler (uzaktan eğitim canlı dersler) Moodle içinde Adobe Connect platformu üzerinden yapılacaktır.

Uzaktan eğitim ile verilecek derslerde de, yüz-yüze eğitimde verilen teori derslerde aranan %70 devam koşulu bulunmaktadır. (Ancak Yüksek Öğretim Kurulu izni ile daha önce Uzaktan Eğitim olarak açılmış programlarda bu koşul aranmamaktadır.)

‘Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi’, ‘Türk Dili’, ‘Bilgi Teknolojileri Kullanımı’ başlıklı, üniversite ortak derslerinin ve Yüksek Öğretim Kurulu izni ile uzaktan eğitim olarak verilen programların çevrimiçi ders süreleri 50 dakikadır. Uzaktan verilecek diğer derslerin çevrimiçi (canlı ders) süreleri her bir ders kredisi için 40 dakika olarak planlanmıştır. Örneğin; 3 kredilik bir dersin oturumu içinde 40 dakikalık 3 ayrı canlı ders kaydı yer alacaktır.

Uzaktan Eğitim Sistemi (Moodle) kullanımına ait detaylar aşağıda sıralanmıştır;

  • Sisteme uzem.arel.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.
  • Kullanıcı adınız öğrenci numaranızdır.
  • Şifreniz Öğrenci Bilgi Sistemi ile aynıdır.
  • UZEM Sistemine giriş yapabilmeniz için Öğrenci Bilgi Sisteminde ders atamalarınızın / seçtiğiniz derslerin danışman onaylarının tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Sistem Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
  • Bize areluzem@arel.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmenizi dileriz.