fbpx

2021- 2022 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

2021- 2022 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

06.07.2022

Üniversitemizin 2021 2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. İki oturumla düzenlenen çoşkulu tören ile lisans ve ön lisans öğrencilerimiz mezun oldu.

Törene, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız, Akademisyenlerimiz, İdari Personelimiz ve mezunlarımızın aileleri katılım sağladı.

Üniversitemiz, bu yıl yapılan mezuniyet töreninde ülkemizde üniversite öğrencilerine ilk defa NFT (Non-Foundable Token) diploması verdi. Üniversitemiz bünyesindeki pek çok araştırma merkezlerinden biri olan ArelMED-I Yapay Zekâ Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde öğrencilerin de katkısı ile hazırlanan NFT diplomalar mezun öğrenciler ile buluşması sağladı. Günümüz gelişen teknolojisinin ve endüstrisinin güncel pek çok konusunu yakından takip eden üniversitemiz öncülük sağlamak adına dinamik çalışma sistemi sürdürmektedir.

Üniversitemizin Lisans ve Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni açılış konuşmalarını yapan Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, “Bugün burada 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenini icra etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. İnanıyorum ki, yaşadığımız bu güzel ve anlamlı etkinlik sevgili mezunlarımızın hayatlarındaki dönüm noktalarından biri olarak hafızalarında yer alacaktır. Ben bugün yapacağım konuşmamda üç ayrı paydaş grubumuza seslenmek istiyorum. Öncelikle değerli meslektaşlarım, sizler, bugünün anlamlı kılınmasına emeği geçen öğretim elemanlarımız, şu anda karşımızda bulunan mezunlarımıza bilgi birikiminizi ve mesleki tecrübenizi elinizden gelen en büyük çaba ve istek ile paylaştınız. İcra etmekte olduğunuz mesleğin şerefine yakışır şekilde göstermiş olduğunuz bağlılık ve üstün görev anlayışınız için tüm konuklarımızın huzurunda sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sağ olun, var olun.”

“İkinci olarak mezunlarımızın değerli ailelerine seslenmek istiyorum. Sevgili anneler, sevgili babalar, bugün burada doğduğu günden itibaren üzerine titrediğiniz, sahip olduğunuz tüm olanakları sunmaya çalıştığınız başarılı bir genç olması için elinizden geleni yaptığınız en değerli varlığınız olan kızınızın veya oğlunuzun mezuniyet törenine tanıklık ediyorsunuz. Hissettiğiniz gururu ve mutluluğu paylaşıyor, sizleri de en içten duygularla tebrik ediyorum.”

Son olarak mezunlarımıza seslenerek konuşmasını tamamlayan Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, “Yaşamınızın belki de en zorlu yıllarını geride bıraktınız. Bugün acı tatlı anılarla eskimeyecek dostluklarla belki biraz da buruk bir biçimde ama şüphesiz büyük bir gururla bizlerden ayrılıyorsunuz. Üniversitemizin beraberlik ruhunun geliştirilmesine, sizlerin daha geniş bir dünya görüşüne vakıf olmanıza katkı sağlamaya çalıştık. Şimdi gözlerinizin içine bakınca görüyorum ki, bu çabamızın karşılığını fazlasıyla almış durumdayız. Siz değerli mezunlarımız, bundan sonraki mesleki yaşamınızda İstanbul Arel Üniversitesi’nin sizlere sağladığı bilgi, görgü ve becerileri yaşamaya ve yaşatmaya devam ettiğiniz sürece sizlerle gurur duyacağız. Arkadaşlarınızla ve bizlerle olan iletişiminizi asla koparmayınız. Hepinizin yolu açık olsun, sağlıkla ve başarıyla kalın.”

Rektör Hocamızın konuşmasının ardından Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, “Bugün çok özel bir gün ve ben de inanın tribündeki kardeşlerim kadar heyecanlıyım. Bugün 14. lisans ve ön lisans mezunlarımızı veriyoruz. Geleceğin beklentilerini karşılayabilecek, yüksek donanımlı, yarının liderleri olarak gençlerle bir arada olmak hepimize mutluluk veriyor. Zamanın çok hızla geçtiği, bilgi paylaşımı hızına yetişmekte güçlük çektiğimiz günümüzde sizlerin de gerek profesyonel iş hayatında gerekse girişimcilik projelerinizde çok başarılı işler yapacağınıza gönülden inanıyorum. Sevgili gençler, hayatta bazı şeyler bir kez yaşanır. Cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve laik demokrasiye sahip çıkacağınıza zaten eminim. Öğrenme ve kendinizi geliştirme arzunuz her daim yüksek, başınız dik ve yolunuz açık

olsun. Her türlü fedakârlık ve desteği için sizlerin değerli ailelerinizi sayın velilerimizi bir kez daha buradan alkışlıyorum. Bundan 14 yıl önce Üniversitemizi kuran ve Üniversitemizin bugünlere gelmesinde bizlere öncülük eden Sayın Kemal Gözükara’ya da huzurlarınızda şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Mezuniyetinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Hayallerinizin peşinden koşmayı asla bırakmayın.” dedi.

Törende, Mütercim – Tercümanlık Bölümü Lisans Birincimiz Sırrı Can Yücel ve Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı Meslek Yüksekokulu Birincimiz Elif Gürel yaş kütüğe plaka çakarak konuşmalarını tamamladılar. Bölüm ve program birincilerinin plaketlerinin verilmesinin ardından mezunlarımızın temsili diplomalarını alırken toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Ramazan Çağlar Ercen ve PDR Uzmanımız Burcu Yılmaz yaptığı Mezuniyet Törenimiz keplerinin atılmasıyla öğrencilerimizin renkli karelerine sahne oldu.