fbpx

2023-2024 Güz Dönemi Psikoloji Ana Bilim Dalı Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2023-2024 Güz Dönemi Psikoloji Ana Bilim Dalı Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Değerlendirme Süreci

26.05.2023

2023-2024 Güz Döneminde Psikoloji Ana Bilim Dalı altında Psikoloji Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Programları, Klinik Psikoloji Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Programları açılacaktır. Programlara başvurmak için gerekli asgari şartlar aşağıda belirtilmiştir.  

  • Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları 
  • Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans mezunu olmak 
  • ALES’ten (Eşit Ağırlık)  en az 55 puan almış olmak  
  • Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru Koşulları 
  • Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans mezunu olmak  

Online Başvuru Linki:  https://arelim.arel.edu.tr/tr/yukseklisansbasvuru

Programlar hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz web sitesi: https://pam.arel.edu.tr 

  • Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı için azami koşulları sağlayan her aday bilim sınavına girecektir. ALES E.A puanının %50’si, Bilim sınavı sonucunun %30’u ve lisans genel not ortalamasının %20’si toplanarak adayların nihai puanları belirlenecektir. Nihai puan sıralamasına göre Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı için ilk 15 kişi kesin kayıt hakkı kazanacaktır. Tezli programda kayıt hakkı kazanamayan adaylar, tezsiz programda asil ve yedek kayıtlarından sonra boş kontenjan olması durumunda tezsiz programa kayıt için başvurabilirler. 
  • Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı için azami koşulları sağlayan her aday bilim sınavına girecektir. Adayların bilim sınavı sonucunun %50’si ve lisans genel not ortalamalarının %50’si toplanarak nihai puanları belirlenerek sıralama yapılacaktır. Puan sıralamasına göre Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı için ilk 30 kişi kesin kayıt hakkı kazanacaktır.  
  1. Sınav Bilgileri: 

Bilim Sınavı 14 Temmuz 2023 tarihinde Saat 14:00’de Cevizlibağ Yerleşkesinde yüzyüze yapılacaktır. Bilim Sınavına katılacak adayların 45 dakika önceden yerleşkede bulunmaları önem arz etmektedir. Değerlendirme işlemi tek bir program üzerinden yapılmaktadır. 

Sorularınız için :  pam@arel.edu.tr 

Sonuçlar en geç 7 gün içinde ilan edilecektir.