30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Kutlandı

30.08.2022

Üniversitemizde Tepekent Kemal Gözüara Yerleşkesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı için Tören ve günün anlamını içeren Panel düzenlendi.

100. Yılında Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Kutlama Programı ve Panele Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, öğrenciler ve akademik ve idari personelimiz katıldı.

Kısa film ile başlayan tören Prof. Dr. A. Ercan Gegez’in açılış konuşması ile devam etti. Rektör Gegez “Öncelikle, bu onurlu zaferi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Biz bugünlere onların sayesinde geldik, Onların bizden beklentisi uluslararası arenada Türkiyemizin daha güçlü olması, bilim ile, eğitim ile, azim ile çağdaş bir ülke olmasıdır.  Biz eğitimciler, geleceğimize vatan aşkını aşılamalı, bu vatan için yapılan fedakarlıkları unutturmamalıyız. Çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz.” dedi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İng.) Öğretim Üyesi ve Arel USAM Müdürü Doç. Dr. Oktay Bingöl, 100. Yılında Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Panel açılış konuşmasında “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazanılan zaferle birlikte Milli Mücadele’nin askeri safhası sona ermiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün nihai hedefi olan tam bağımsız Cumhuriyete, laik ve hukuk devletine, seküler ve çağdaş bir topluma giden sürecin önü açılmıştır.” dedi ve sözü panelde konuşmacı olan Üniversitemiz Öğretim Üyelerine bıraktı.

Gerçekleşen panelde, 100. Yılını kutladığımız zaferin farklı boyutlarını Üniversitemizin öğretim üyeleri ele aldı. Tıp Fakültemizin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran İstiklal Savaşında ve Büyük Taarruzda sağlık hizmetlerini, İletişim Fakültemizden Prof. Dr. Murat Mengü Ulusal ve Uluslararası Basında Yansımalarını, Güzel Sanatlar Fakültemizden Doç. Dr. Ceyhun Berkol Zaferin Türk sanatındaki Yerini ve Fen Edebiyat Fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Ali Taştekin Türk Edebiyatındaki Yerini anlattılar.