Meslek YüksekOkulu

Program Hakkında

Ağız ve Diş Sağlığı Programı

MESLEK YÜKSEKOKULU

Ağız ve Diş Sağlığı bölümü 2020 yılında kurulmuştur. Sevgili Ağız ve Diş Sağlığı bölümü öğrencileri, Ülkemizde Diş Hekimliği mesleğinin gelişimi ile koruyucu diş hekimliği ve diş hekimliğinde dal özelleşmeleri de giderek önem kazanmaktadır. Bununla beraber mesleğin klinik uygulamasında, ağız ve diş hastalıklarının tanı ve tedavisinde hekime yardımcı olan “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” gittikçe daha önemli role sahip olmaktadır. Daha önce ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş hekiminin yanında işi öğrenmeye çalışırken; günümüzde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı’nda iki yıl ön lisans eğitimi görerek donanımlı ve başarılı bir şekilde sektörde çalışmaya başlamaktadırlar. Öğrenciler iki yıllık eğitim sürecinde edindikleri teorik bilgi ve beceri doğrultusunda kamu ve özel kuruluşların Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili birimlerinde çalışabileceklerdir. Bölümümüzün güçlü yanları; eğitmenlerin alanında uzmanlaşmış olması ve akademik olarak deneyimli hocalar ile kaliteli ve güncel eğitimin sunuluyor olması ve öğretim elemanlarının sektörle bağlantılı olması, sektörle yakın işbirlikleri yaparak öğrencilere staj imkanları sunması, müfredatın sektörün ihtiyacı doğrultusunda güncel olması, yeterli kütüphane ve bilgiye ulaşım kolaylığının bulunması, benzer veya farklı programlarda çift anadal yapma imkanı, akademik personel ve öğrenci arasındaki akademik ve sosyal iletişim ile kuvvetli bağların oluşmasıdır.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları