Arel Üniversitesi Parzival Robotics Takımı Engelsiz Yaşam Fuarı’nda

15.12.2022

01-04 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde 12. si gerçekleşen, alanında tek ve Dünya’nın 6. Büyük fuarı olma özelliğine sahip Engelsiz Yaşam Fuarı EyafExpo lider firmalar ve ziyaretçiler katılım gösterdi.

Engelsiz Yaşam Fuarı 2022, engelli ve yaşlı bireylerin sağlık, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişimlerindeki engelleri en aza indirmek ve sosyal hayatın her alanına entegre olmalarına katkı sağlamak amacıyla, ticari çözüm ve bağlantıların geliştirileceği, yeni teknolojilerin paylaşılacağı uluslararası bir platform olma amacını taşıyor.

Etkinlikte, engelsiz yaşam temalı belediyeler, firmalar ve üniversiteler yer aldı. İstanbul Arel Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yasin Kaya, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Alperen Akyüz, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Yavuzhan Birinci, Emir Butakın ve Makine Mühendisi Bölümü öğrencisi Tolunay Çoruh’un “Parzival Robotics” takımıyla katıldığı etkinlikte “Beyin Dalgaları ile Gerçek Zamanlı Biyonik El Kontrollü” projesi ile yer aldı.

Parzival Robotics takımı, fuar alanında ziyaretçilere projeden bahsederek engelli bireylerin problemleri dinlendi ve bu problemlere nasıl çözüm üretilebilir diye konuşuldu. Öğrencilerimiz belediyeler ve firmalar ile görüşerek staj, iş imkanları, iş ortaklıkları ve ortak projeler hakkında konuşarak network sağlanmış oldu.