Arel Üniversitesi’nde Rehber Öğretmenlere Terapi Eğitimi

18.05.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ile Eyüpsultan Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehber (PDR) Öğretmenlere Okullarda Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Aile – Çocuk ile Görüşme Teknikleri eğitimi verildi.

Bireylerin korkularını yenmesi amaçlanan BDT kişinin düşünce yapısında, algısında, olayları yorumlayış şeklinde, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirlediği kuramına dayanıyor. Bu sebeple, terapi ile beraber, kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimlerini ortaya konması sağlanıyor.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi ve teknolojinin gelişmesi ile günümüzde en çok ihtiyaç duyulan tedavilerin başında gelen Bilişsel Davranışçı Terapi yöntemi bireylerin korkularını yenmesinde önemli rol oynuyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Aday İlişkileri ve Tanıtım Ofisi ile Eyüpsultan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Öğretmenlerine Okullarda Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Aile – Çocuk ile Görüşme Teknikleri konulu eğitim düzenlendi.

Üniversitemiz Tepekent Kemal Gözükara Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A.Ercan Gegez, ve İstanbul’da görev yapan PDR öğretmenleri ile psikologlar katıldı.

“İş Birliği İçinde Olduğumuz Eyüpsultan Araştırma Merkezi’ne Teşekkür Ediyorum”

Üniversitemiz sürekli eğitim merkezi eğitmenlerinden, Uzman Psikolojik Danışman Ece Özel tarafından teorik ve pratik eğitimin verildiği etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. A.Ercan Gegez İstanbul Arel Üniversitesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Gegez; “Eyüpsultan Rehberlik Araştırma Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Uzman Psikolojik Danışman Ece Özer tarafından verilecek olan eğitim programına hoş geldiniz diyorum. Gençlerimizin ve ülkemizin geleceği topluma fayda birey olabilmeleri için yönlendirilen öğretmenlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ve Üniversitemizin kapılarının size her zaman açık olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemiz üç yerleşkede 7 fakültesi ve meslek yüksekokulu ile 14 bin ulusal bin 500 uluslararası öğrenciye kesintisiz burs imkânı ile hizmet vermektedir. Bu eğitimin gerçekleşmesinde iş birliği içinde olduğumuz Eyüpsultan Rehberlik Araştırma Merkezi’ne ve Uzman Psikolojik Danışman Ece Özel’e teşekkür ederek güzel bir eğitim günü geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

İki oturumda gerçekleşen eğitimin ardından E-Devlet onaylı sertifika dağıtımı, toplu fotoğraf çekimi ve kampüs gezisi ile etkinlik sona erdi.