Arel Üniversitesi’nde Sokakların Dokusu Konulu Resim Sergisi

27.04.2023

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Sokakların Dokusu” konulu fotoğraf sergisi İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesinde yapılan açılış töreni ile başladı.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez’in objektifinden yansıyan fotoğrafların yer aldığı “Sokakların Dokusu” temalı sergide New York fotoğrafları sanatseverlerle buluştu.

Büyük Konferans Salonu’nda gerçekleşen serginin açılış programına Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ergül Berber, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Hüseyin Gün, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Biber, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Ersin Göse,  Üniversitemiz Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez ile beraber kesen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Gün açılış konuşması yaparak şu ifadeleri kullandı;

“Bildiğiniz gibi bir iki aydır öğrencilerimizden uzağız dolayısı ile sergilerimizde bu şekilde gecikti. Yüz yüze eğitimlerimizin başladığı dönemde Prof. Dr. Ercan Gegez Hocamızın vizöründen New York sokaklarını göreceğiz. Bu aşamada üniversite olarak da aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi olarak da onur verici bir şey. Çünkü Rektörümüz Prof. Dr. Ercan Gegez’in böyle bir sergisini yapıyoruz. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. “

“Bütün Değerli Hocalarıma Teşekkür Ederim”

Açılış töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez ise  sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek  çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ercan Gegez; “Herhalde rektör çıkaran Güzel Sanatlar Fakültesi vardır da rektöründen sanatçı çıkaran Güzel Sanatlar Fakültesi yoktur. Ben bütün değerli hocalarıma başta Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Gün’e, sevgili Prof. Dr. Güler Artan’a, Doç. Dr. Ceyhun Berkol Hocama emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İnsanlar birçok unvan alıyor, doktor oluyorsunuz, rektör oluyorsunuz, doçentlik profösörlük ama belki de en anlamlısı sanatçılık ünvanı. Bunu bana bahşettiniz. Ne kadar hak ettim bilmiyorum ama ben hepinize tüm fakülteye teşekkür ediyorum. Sizler gibi sanatçıların arasında böyle bir sergiye ev sahipliği yapmak beni çok heyecanlandırıyor. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. İyi varsınız. “ ifadelerine yer verdi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara ise İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez’i tebrik ederek; “Hayırlı olsun diyorum. Heyecanla bekliyorduk. Şimdi hep beraber gezeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Açılış töreni sergi gezisi ve pasta kesiminin ardından son buldu. 27 Nisan Perşembe günü başlayan Sokakların Dokusu konulu resim sergisi 12 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek.