Arel Üniversitesine “En İyi Uçak Teknolojisi Bölümü” Ödülü

13.12.2022

Üniversitemiz, Bluesky Awards tarafından düzenlenen Havacılık Başarı Ödülleri’nde “En İyi Uçak Teknolojisi Bölümü” ödülünü aldı.

Türkiye’nin bağımsız havacılık başarı ödülü organizasyonlarından Bluesky Awards tarafından jüri komitesinin oylaması sonucu ile İstanbul Arel Üniversitesi Uçak Teknolojisi Bölümü, “En İyi Uçak Teknolojisi Bölümü” seçildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bluesky Awards’ın “Havacılık Başarı Ödülleri” yarışmasında adaylar 32 farklı kategori için başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylar arasından anket oylaması sonucunda 34 havacılık kuruluşu ödül aldı.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanlığı, Uçak Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Nurcan Kızıltepe, “Biz İstanbul Arel Üniversitesi olarak havacılığa ve havacılığın gelişimine çok önem veren bir Üniversiteyiz. Aynı zamanda Uçak Teknolojisi Programı olarak sektöre değer katacak profesyoneller yetiştirmek için çok çalışıyoruz. Bu çalışmamızın karşılığını da burada görmüş olmak beni ve çalışma arkadaşlarımı çok mutlu etti.” dedi.

Öğr. Gör. Kızıltepe sözlerini, “Bu ödülü Uçak Teknolojisi Bölüm Başkanı olarak bütün hocalarım ve öğrencilerim adına alıyorum. Bize her konuda destek veren Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara ve Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bahtışen Kavak Hocamıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.