ArelPOTKAM’dan 15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi Çıkarması

12.09.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Polimer Teknolojiler ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi  (ArelPOTKAM) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 15. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi’ne katılarak çeşitli alanlarda önemli bildirilerde bulundu.

Geliştirdiği çevreci ve sıfır atık projeleri ile geri dönüşüm alanında önemli çalışmalara imza atan ArelPOTKAM yaptığı çalışmalarla bilim ve sanayi dünyasına katkıda sağlamaya devam ediyor. 4 – 7 Eylül 2023 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 15. Ulusal Kimya Kongresi’ne katılan ArelPOTKAM ekibi ve Üniversitemiz öğrencileri sağlık,  gıda ve medikal teknolojileri alanında bilimsel bildiri de bulundu.

4 gün süren kongrede, enerji, çevre, sağlık, gıda ve kozmetik gibi konu başlıklarının yer aldığı organizasyonda uzman, akademisyen ve lisansüstü öğrencileri çeşitli bildirilerde bulundu. 15.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongres’inde, ArelPOTKAM Merkez Müdürü Doç. Dr. Yeşim Müge Şahin, Üniversitemiz MYO Öğretim Görevlisi ve ArelPOTKAM Araştırma Uzmanı Erdi Buluş, Kimya Teknolojileri Uzmanı Kibar Aras ve Polimer Teknolojileri Uzmanı Salih Asker ve İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri Ömer Tapan, Berk Can, Mohammed Qubtan ve Mohamed Ghazy katılım sağlayarak hazırlamış oldukları 7 adet bildiriyle sunumlarını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz ArelPOTKAM ekibinin 15. Ulusal Kimya Kongre’de sunmuş olduğu bildiriler ise şu şekilde;

• Hasarlı Kemik Dokusu Rejerenasyon Malzemesi Olarak Poliüretan-Hidroksiapatit Katkılı Polikaprolakton Nanomalzemelerinin Elektrospinning Tekniği İle Eldesi Ve Karakterizasyonu
  • Agaricus Bisporus’tan Elde Edilen Kitosanın Aktif Paketleme Yöntemlerinde Kullanılabilirliğinin Sağlık Üzerine Etkilerinin D. Melonagaster Üzerinde Gözlemlenmesi
  • Türkiye’de Biyobozunur Maddeden Biyoplastik Üretiminin Ülke Ekonomisine Etkisinin Araştırılması
  • Grafen Oksit İçeren İletken Sensör Özellikli Nano Kompozit