ArelUSAM tarafından hazırlanan Güvenlik Çalışmaları Kitabının Üçüncü cildi “Uluslararası Güvenlik Rejimleri ve Örgütler”

22.09.2023

Güvenlik Çalışmaları (Cilt-III): Uluslararası Güvenlik Rejimleri ve Örgütler

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Oktay Bingöl ile Doç. Dr. Ali Bilgin Varlık’ın editörlüğünü yaptığı, Güvenlik Çalışmaları (Cilt-III): Uluslararası Güvenlik Rejimleri ve Örgütler kitabı, Hiper yayın-Arel Üniversitesi Yayınlarından çıktı.

Çeşitli üniversitelerden seçkin akademisyenler ve güvenlik çalışmaları alanında temayüz etmiş emekli askerlerin katkı sağladığı kitapta üç bölüm Üniversitemiz akademisyenleri Dr. Yunus Karaağaç, Dr. İsmail Hakkı Elçi ve Araştırma Görevlisi Çiğdem Sofuoğlu tarafından yazıldı. Kitap, 15 makaleden oluşuyor; kuramsal/kavramsal ve güncel tartışmaları içeriyor.

“Güvenlik Çalışmaları (Cilt-III): Uluslararası Güvenlik Rejimleri ve Örgütler” dört ciltten oluşan bir serinin üçüncü kitabıdır. Diğer kitaplar “Güvenlik Çalışmaları (Cilt-I): Kuramsal Yaklaşımlar”, “Güvenlik Çalışmaları (Cilt-II): Güvenlik Sektörleri ve Sorunları” 2020 ve 2022 yıllarında yayınlanmıştır. “Güvenlik Çalışmaları (Cilt-IV): Güvenlik, Çatışma ve Barışla İlgili Kavramlar Sözlüğü” olarak planlama aşamasındadır.

Bu eserle birlikte Türkiye’de güvenlik alanında en geniş hacimli çalışma İstanbul Arel Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiş oldu.