Aşçılık Programı Pirge Bıçak Etkinliği

Pirge Bıçak akademisinin Destekleri ile Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçaklar” konulu profesyonel bıçak ekipmanları ve bıçak kullanımı hakkında tüm detayların öğretildiği bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda aşçı adaylarımızın sektördeki yetkinliklerini arttırmak adına bıçakçılık üzerine 140 yıldan fazla deneyime sahip olan Pirge firması eğitim sorumluları Tankut Paçacı ve Sadık Doğan bıçağın yapısı, tutuş şekilleri, mutfakta kullanıldığı yere göre çeşitleri, renk kodlamaları, doğrama tekniklerinde bıçağın önemi, pastacılıkta kesici aletler, bıçak bilenirken dikkat edilmesi gereken noktalar ve bıçakların temizlenmesi konularını öğrencilerle paylaştı.

Bıçakların nasıl bilendiğini uygulamalı olarak öğrenen öğrencilere bileme denemesi sonucunda Pirge bıçaklarından hediye edildi.