Atamızın Vefatının 83. Yılında Hayat Durdu

10.11.2021

Atamızın Vefatının 83. Yılında Hayat Durdu

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıl dönümünde İstanbul Arel Üniversitesi Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesinde düzenlenen törenle anıldı. Okulumuzun öğrenci girişinde yer alan Atatürk Büstü önünde Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Özgür Gözükara’ nın çelenk bırakmasıyla başlayan tören daha sonrasında konferans salonunda Atatürk’ü anma için 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konferans Salonunda devam eden törene Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Mütevelli Heyeti Başkanımız, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Dekanlarımız, akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Törende Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Atatürk’ün gençlere verdiği önem ve değeri ele alarak “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı her dönemde genç nesillere önem vermiştir. Hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır.” ifadelerinde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Atatürk’ün “Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Törenimiz, 10 Kasım Atamızı anma ve Atamızın vefatının basına yansıması videolarıyla devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğitim Anlayışı üzerine okulumuz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Bingöl ve Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi Samiye Yüksel bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışı, Cumhuriyet’in ilk yıllarında uygulanan eğitim politikaları ve geçtiğimiz yüzyılda eğitim alanında kat edilen yol hakkında değerlendirmelerde bulundular.
Anma töreni, Atamıza ithafen yapılan “Trio Grup Müzik Solo Dinletisi” nin gerçekleştirdiği konserin ardından son buldu.