Avrupa Komisyonu’ndan Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’a Ödül

24.07.2020

Avrupa Komisyonu’ndan Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’a Ödül

Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR‘ın Avrupa Komisyonu’nun  H2020 Marie Skłodowska Curie Araştırma ve Yenilik  Programı’na, Queen Marry University of London, Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Marina RESMINI danışmanlığında sunduğu “NanoCORONA Understanding the Interfacial Behaviour of Nanogels with Proteins” adlı proje önerisi Mükemmeliyet Mührü (Seal of Excellence) ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Mükemmeliyet Mührü (Seal of Excellence)  proje tekliflerine verilen üstün kalite belgesi olup, AB Program bütçesinden finansman almak için gerekli olan üç ödül kriteri (Mükemmellik, Etki ve Kalite &Verimlilik) için tüm Ufuk2020 değerlendirme eşiklerini geçtiğini göstermektedir. Proje 88,4 puan alarak son derece yüksek kalitede proje teklifi olarak değerlendirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından verilen bu önemli ödül sebebiyle, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Argun KARACABEY değerli akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ı makamında ağırlayarak tebrik etti. Üniversitemize kazandırdığı bu uluslararası ödül ile bizleri gururlandıran akademisyenimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.