Kablosuz İnternet Hizmeti

ÜNİVERSİTE

İDARİ BİRİMLER

Bilgi Teknolojileri Ofisi tarafından bütün yerleşkelerde ve AREL Öğrenci Evleri’nde bütün öğrencilerimize kablosuz internet hizmeti sunulmaktadır. Kablosuz ağa bağlanmak için ARELWIFI ağını seçmelisiniz. Ardından cihazınız sizi giriş kısmına yönlendirecektir. Burada Kullanıcı adı şifre yazan yere Arel Üniversitesi Webmail’ ine giriş yaptığınız mail adresinizi yazın. Örneğin;

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası İle Çevrimiçi Olma

Eğer internete giriş için gerekli bir e-posta adresiniz yoksa. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile çevrimiçi olabilirsiniz. Bunun için ilk önce TCKN İle Kayıt sekmesine basarak nufus bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor. Ardından çıkacak olan sayfada kendinize ait bir şifre verilecektir.

Ardından size verilen şifre ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile TCKN İle Giriş sekmesinden bilgilerinizi girdiğiniz taktirde çevrimiçi olabilirsiniz.

Sistemin açılmaması durumunda DNS leri ağ kartınızın otomatik ayarlarına çekmeniz gerekmektedir. (8.8.8.8 ,8.8.4.4  gibi global DNS ler kullanılmamalıdır)