Cevizlibağ Yerleşkemizde Sıfır Atık Semineri Düzenlendi.

30.06.2022

Üniversitemizin Cevizlibağ Yerleşkesinde Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen proje kapsamında “Sıfır Atık” temalı bir seminer yapıldı. Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi adına düzenlenen seminer konuşmasını Tıp Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran gerçekleştirdi. Seminerde, Sıfır Atık çalışmalarının ne olduğu, geri dönüşümlerin öneminden ve önlenebilmesi için düzenlenen çalışmalar hakkında konuşmalar yapıldı.

“Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesinin tanımlanması gereken bir hedef olduğu belirtildi.

Seminere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yıldız İyidoğan, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Fitnat Şule Şakar, Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Köksal Öner katılım sağladı.