Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Hakkında

11.09.2023

Değerli Öğrencilerimiz,

Çift Anadal ve Yandal başvuruları “11-13 Eylül 2023” tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.  Aşağıda yer alan kriterleri sağlamanız durumunda  başvurunuzu ARELİM üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Çift Ana dal Başvuru Koşulları; (Önlisans ve Lisans Programları)

• En az 2.75 ortalamaya sahip olmak,
  • Ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralamasında en üst %20’de bulunmak.
  • Başarı sıralaması itibariyle en üst %20’inde yer almayan öğrenciler, çift ana dal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanı kadar puana sahip ise çift ana dal programına başvurabilirler.
  • Disiplin cezası almamış olmak,
  • Ana dalında aldığı derslerini başarıyla tamamlamış olmak,
  • Ön lisans öğrencilerinde en erken 2. yarıyılda en geç 3. yarıyılda olmak,
  • Lisans öğrencilerinde en erken 3. yarıyılda en geç 5. yarıyılda olmak,
  • Yatay geçişle gelen öğrenciler aynı yarıyılda Çift Ana Dal başvurusu yapamaz.
  • Dikey geçişle gelen öğrenciler Çift Ana Dal başvurusu yapamaz.

Yandal Başvuru Koşulları; (Lisans Programları)

• Üniversitenin bir lisans bölümüne kayıtlı olması,
  • Başvurduğu döneme kadar anadal lisans programında aldığı tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olması,
  • GNO’sunun en az 4 üzerinden 2.50 olması,
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekir.
  • Öğrenci, yandal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir.