Çilimli Belediyesi İle İş Birliği Anlaşması Yapıldı

26.10.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ve Çilimli Belediyesi İş Birliği Protokolü İmzaladı

İstanbul Arel Üniversitesi ve Çilimli Belediyesi, girişimcilik, gıda teknolojisi, inovasyon, tarımda yenilikler gibi alanlarda işbirliği yapmak üzere önemli bir protokol imzaladı. İşbirliği töreni, Üniversitemiz Onursal Başkanı Kemal Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara,  Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Gün, İstanbul Arel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü İlhan Özsoy, İstanbul Arel Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Enes Sevimli, Artı Arel Girişimcilik ve İş Geliştirme Uzmanı Elif Güngör Reis’in katılımıyla gerçekleşti.

Girişimcilik ve İnovasyon Alanında İşbirliği

İş birliği protokolü İstanbul Arel Üniversitesi’nin teknik ve akademik bilgi birikimini Çilimli Belediyesi’nin yerel kaynakları ve potansiyeliyle bir araya getirerek, girişimcilik ve inovasyon alanlarında önemli projelerin hayata geçirilmesini amaçlıyor. İşbirliği kapsamında, yeni gıda teknolojileri, tarım yenilikleri, iş geliştirme fırsatları ve daha birçok alanda çalışmalar yapılacak. İşbirliği sonucunda hayata geçirilecek projelerle, bölge ekonomisinin güçlenmesi ve yerel halkın yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

“İlçemiz Tarım ve Gıda Ürünleri Açısından Büyük Bir Potansiyele Sahip”

İmza töreninin öncesinde açıklamalarda bulunan Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay Düzce’nin Çilimli İlçesi’nin tarım ve gıda alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay; “Çilimli ilçemiz, tarım ve gıda ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip. İstanbul Arel Üniversitesi ile yapılacak işbirliği, yerel kaynaklarımızı daha etkin bir şekilde kullanmamızı sağlayacak. Bu sayede, yeni iş fırsatları yaratarak bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli bir destek sunmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile el birliğiyle, bölge insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum. Bu işbirliğinin, Çilimli ilçemize ve halkımıza büyük faydalar getireceğine yürekten inanıyoruz.” dedi.

Özgür Gözükara: “Yerel Ekonomiye Katkı Sağlayacağız”

İş birliği anlaşmasının yerel ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara üniversite olarak girişimcilik ve inovasyon alanında yapılan çalışmalara katkı sağlayamaya gayret ettiklerini ifade etti.

İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, “Bu işbirliğinin yerel ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Üniversite olarak, yerel topluluklarımıza değer katma misyonunu taşıyoruz. Çilimli Belediyesi ile bu protokol sayesinde, girişimcilik, gıda teknolojisi, inovasyon ve tarım gibi alanlarda işbirliği yaparak, bölgeye ekonomik büyüme ve istihdam fırsatları sunmayı hedefliyoruz.”

Muhsin Yavuz: “Birlikte Başarılı Projelere İmza Atacağız”

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ise bu işbirliğinin önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Çilimli ilçesi, tarım ve gıda ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip. İstanbul Arel Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve deneyimi ile bir araya gelerek, yerel ürünlerin işlenmesi, pazarlanması ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak birçok projeye imza atacağımıza inanıyorum.”

İmza töreninin ardından Çilimli heyeti Üniversitemizi gezerek laboratuvarlarımız ve çalışmalarımız hakkında bilgiler aldı.