Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri Mesleğe İlk Adımlarını Attı

24.05.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attı .

İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Önlük Giyme Töreni ile önlüklerini giydi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması başlayan törene; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Baykal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale Dere Çiftçi, Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seher Kılıçarslan, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Önlük giyme töreninde konuşan İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale Dere Çiftçi erken çocuk eğitiminin öneminden bahsederek çocuk gelişimcilerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Prof. Dr. Hale Dere Çiftçi; “Erken çocukluk dönemi çocuğun kişiliğinin oluştuğu yaşamındaki gerekli bilgi ve becerileri kazandığı en önemli dönemlerden biridir. Bu dönemde çocukların fiziksel sosyal duygusal zihinsel gelişimi için çocuk gelişimi bölümü kritik bir öneme sahiptir. Çeşitli bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları özel eğitim merkezleri, hastaneler, belediyeler kamu kuruluşları danışmanlık merkezleri ceza evleri ve kütüphaneler gibi yani çocuğun olduğu her yerde çocuk gelişimci bulunuyor. Buralarda çocuk gelişimciler 0-18 ay arasındaki çocukların ve ailelerin gereksinimlerine uygun gelişimsel eğitsel ve özel destek programlarıyla çocuğa aileye hizmet sunar. Yaşam boyu eğitimöğretim, kendini yetiştirme ve geliştirme becerisine sahip meslek elemanlarıdır çocuk gelişimciler. Sevgili öğrencilerim bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz eğitim süreciniz boyunca sağlıklı toplumların yetişmesinin temeli olan gelecek nesillerin yetiştirilmesi ve aile desteğinin sağlanmasında ne kadar kritik görev üstlendiğinizi size hatırlatan bir sembol olmasını dilerim. Şimdiden hepinizi tebrik ederim. “ şeklinde konuştu.

“Çocukla İlgili Meslekler Daha da Önemli”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan ise her mesleğin önemli olduğunu fakat çocukla ilgili mesleklerin daha önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Yıldız İyidoğan;”Her meslek önemli. Ama çocukla ilgili meslekler daha da önemli. Çünkü çocuklar bir toplumun geleceği. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Bugünün çocukları, yarının büyükleri.’ Yani onları ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar bilinçli yetiştirirsek, mesleklerini ne kadar iyi icra ederlerse gelecek o kadar parlak olacak bizler için. Bizim tek bir amacımız onları gereği gibi, layık oldukları gibi eğiterek, mesleği icra etmelerini sağlamak. Bunun için sizin desteğinize de çok teşekkür ediyorum. Çünkü aile bunun temeli zaten. Her şey okulda çocuklar ailede eğitimin temelini alarak geliyorlar. Bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de şimdiden teşekkür ederek, sevgilerimi yolluyorum. “ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından tören İstanbul Arel Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin “20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü” nedeniyle hazırladığı video sunumu ve öğrencilerin düzenlemiş olduğu aktiviteleri içeren slayt gösterisi ile devam etti.

İki oturumda gerçekleşen önlük giyme töreninde birinci ve ikinci sınıfı temsilen konuşan Buse Gebeş; Çocuk Gelişimi Bölümü hakkında bilgiler vererek yapılan teknik geziler ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Buse Gebeş konuşmasının devamında aldıkları eğitimlerle çocukların kalplerinde yer edinmek için çalışacaklarını ifade etti.

Önlük giyme töreninin ikinci oturumunda üçüncü sınıfı temsilen konuşan Ceren Yaren Doğan yaşam boyu öğrenmeye kucak açan bir mesleğe adım attıklarını ifade ederek mesleklerine layık olmak için tüm gayretleri ile çalışacaklarını vurguladı.

Konuşma ve video gösterilerinin ardından İstanbul Arel Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri önlüklerini giymenin gururunu yaşadı. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı “Çocuk Gelişimi Bölümü Beyaz Önlük Giyme Töreni” toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.