Cumhuriyet’in 100. Yılında Gençler Sahnede

18.05.2023

İstanbul Arel Üniversitesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Gençliği” konulu panel düzenlendi. İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Stratejik Araştırmalar ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte üniversiteli öğrenciler Genç Cumhuriyet’le ilgili görüşlerini paylaştı.

Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a giderek kurtuluş mücadelesini başlattığı bu önemli günde Atatürk vizyonu ile yoluna devam eden İstanbul Arel Üniversitesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi Konferans Salonu’nda “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Gençliği” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panele İstanbul Arel Üniversitesi Onursal Başkanı Kemal Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergül Berber, Prof. Dr. Enver Duran, İstanbul Arel Üniversitesi Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Gençler Bu Ülkenin Geleceğidir”

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez Atatürk’ün gençlere verdiği değerden bahsederek gençlerin memleketin geleceğinde önemli rol oynadığını vurguladı.

Prof. Dr. Ercan Gegez; “Memleketin geleceğini, devamlılığını oluşturan “gençlik” kavramı, Atatürk’te en yüce değer yargısına erişmiştir. Daha Millî Mücadele’nin başından itibaren köhnemiş fikirlere, milleti geriye götürmek isteyenlere karşı, yegâne çarenin gençlikte ve genç fikirlerde olduğunu görmüş, çağdaş zihniyetle yetişecek kuşakların, Türkiye Cumhuriyetimizi daha da geliştireceğini, onu her türlü tehlikeden koruyarak ebediyen yaşatacağını hissetmiştir.

Onun içindir ki Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan ve büyük inkılâplarını başardıktan sonra, Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs tarihini “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine mal etmiştir. Sözlerimi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile tamamlamak istiyorum.

‘Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!” ifadelerini kullandı.

“Gençler Sahnede”

İstanbul Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Samiye Yüksel’in moderetörlüğünü yaptığı panelde Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencisi Hasan İnan Cumhuriyet, “Bilim Teknoloji ve Gençlik”, Fen – Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hafize İstek “Cumhuriyet, Edebiyat ve Gençlik”, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Moda Tekstil ve Tasarım Bölümü Öğrencisi Ezgi Nur Ertürk  ise “Cumhuriyet, Sanat ve Gençlik” konuları ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Etkinlik panele katılan öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.