Değerli Akademisyenimiz, Bilim İnsanı Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar’ı Anma Töreni

29.11.2022

9 Kasım 2022’de aramızdan ayrılan bilim insanı ve Üniversitemizin değerli hocası Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar için Kemal Gözükara Tepekent Yerleşkemizde bir anma töreni düzenlendi. Tören, Psikoloji Bölüm Başkanlığı, Psikoloji Kulübü ve Öğrenci Dekanlığının destekleriyle gerçekleştirildi.

Anma törenine, Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar’ın eşi Serpil ÖZAKPINAR, kızları Yağmur ve Güneş, Onursal Başkanımız Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara, Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Şahin, bölüm hocaları ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, “Öncelikle ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 2010 yılında Arel ailesine katılan değerli hocamızın psikoloji bilimine karşı emeği çok büyüktür. Hocamız Atatürk ilkelerine bağlı ve altın bir kalbi vardı. Yeniden inşa edeceğimiz Sefaköy Yerleşkemizde yapacağımız konferans salonuna hocamız Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar’ın adını vererek yaşatalım ve yâd edelim istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Ercan Gegez böyle zamanlarda konuşma yapmanın kolay olmadığını söyleyerek, “İnsanlığının hocalığının da ötesine geçtiğini gördüm. İyi ki Üniversitemize gelmiş, öğrencilerimizin hayatlarına iyi ki dokunmuş. Bence bıraktığı en büyük miras eşi, çocukları, torunları ve öğrencilerdir. Hepimizin başı sağ olsun.”  dedi.

Anma töreninde, kızları Yağmur ve Güneş’in babaları için yazmış olduğu mektuplar, birlikte yaşadıkları anılar ve görüntüler Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Şahin tarafından aktarıldı.

Dr. Öğr. Şahin, “Hocamızla 12 sene alıştım. Çok farklı ve iyi anlamda çok değişik bir kafa yapısına sahip bir bilim insanıydı. Beraber çok kıymetli zamanlar geçirdik. Bu süreçte ailesiyle ve kendisiyle sürekli iletişim halindeydik. Hocamızı birkaç kelimeyle anarken; önce insandı, bilim insanıydı ve akademisyendi demek istiyorum. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Psikoloji Bölüm öğrencilerinin de kıymetli hocamız Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar için yaptıkları konuşma sonrasında hocamızın eşi Serpil Özakpınar, “Arel ailesine ve bu güzel anma töreninin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Buraya gelirken kaldırabilecek miyim, çok ağlar mıyım diye düşündüm fakat o kadar güzel bir program yapmışsınız ki yüzümde tebessümle izledim. Tekrar herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.