“Diş Çürükleri Erken Tanı Kiti Projesi” Take Off 2023’ten Ödülle Döndü

08.12.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan’ın Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Medglanis Takımı ile geliştirdiği “Diş Çürükleri Erken Tanı Kiti” uluslararası startup zirvesi olan Take Off 2023 zirvesinde girişim ödülü almayı başardı.

Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Ceren Türkcan ve ekibinin İzmir TEKNOFEST’te Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisi’nde “En İyi Girişim” ödülüne layık görülen projesi “Take Off 2023” zirvesinde yatırım almaya hak kazandı.

5- 6 Aralık 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve yatırımcılarla girişimcilerin bir araya geldiği Take Off 2023 Zirvesi’nde yatırıma layık görülen “Diş Çürükleri Erken Tanı Kiti” ile ağızlarda diş çürüğü olup olmadığı ve fluoresans ışıma ile çürük seviyesi tespit edilebiliyor. Her yaştan insana uygulanabilen kit ile bireyler doktora gitmeden tanılama yapma şansına sahip olabilecek. Bununla beraber kit sayesinde dişlerde bulunan çürükler erken dönemde tespit edilebildiğinden diş kaybınında önüne geçilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan İstanbul Arel Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in ardından Take Off 2023’te de ödülle döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Ceren Türkcan’ı ve öğrencilerini Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil ettiği için kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.