Meslek YüksekOkulu

Dış Ticaret

MESLEK YÜKSEKOKULU

Misyon

İstanbul Arel Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü olarak misyonumuz, öğrencilerimize küresel ticaretin dinamiklerini ve gereksinimlerini en iyi şekilde kavrayabilecekleri teorik ve pratik bilgilerle donatmaktır. Eğitim programımız, uluslararası ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri ve döviz yönetimi gibi temel konularda derinlemesine bilgi sunmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimizi, küresel pazarda rekabet avantajı sağlayacak bilgi ve becerilerle hazırlamaktayız. Türkiye’nin ticaret yaptığı ülkelerle ilgili mevzuat ve entegrasyon süreçleri konusunda da öğrencilerimize kapsamlı eğitimler sunarak, onların bu alanda yetkin bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz.

Vizyon

İstanbul Arel Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü olarak vizyonumuz, uluslararası ticaret eğitiminde ülkemizin önde gelen ve tercih edilen ön lisans programlarından biri olmaktır. Yenilikçi ve çağdaş eğitim yöntemleri ile öğrencilerimize en güncel bilgileri sunarak, onların sektörün gereksinimlerine en iyi şekilde yanıt verebilecek bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Bölümümüz, ulusal ve uluslararası iş dünyası ile iş birlikleri geliştirerek, öğrencilerimize geniş staj ve iş imkanları sağlamayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin ticaret yaptığı ülkelerle ilgili bilgi ve beceri gereksinimlerini karşılayacak uluslararası niteliklere sahip uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Program Hakkında

Meslek Yüksekokulu Duyuruları