Elektra Elektronik Firması İş Birliği Anlaşması Yapıldı

19.06.2023

İstanbul Arel Üniversitesi ile Elektra Elektronik arasında Üniversite-Sanayi birlikteliği kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Arel Üniversitesi güçlü laboratuvar alt yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile Üniversite-Sanayi iş birliklerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Mimarlık-Mühendislik Fakültesi,  Arel Teknoloji Transfer Ofisi (ArelTTO) aracılığıyla Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında iş dünyasına nitelikli akademik danışmanlıklar, Ar-Ge ve İnovasyon temelli proje ortaklıkları ve yenilikçi fikirlerin sürdürülebilir ürünlere dönüştürülmesine yönelik hizmetler sunmaya devam ediyor.

Endüstrideki istihdam sorununa çözüm üretmek amacıyla öğrencilerini iş dünyasına hazırlayan İstanbul Arel Üniversitesi ikili iş birliği anlaşmaları ile öğrencilerinin istihdam olanaklarını artırmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Mimarlık – Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ile Elektra Elektronik arasında iş birliği anlaşması yapıldı.

Üniversitemizde gerçekleşen imza törenine İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Göse, Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Işık, Dr. Öğr. Üyesi Ünal Küçük, Arel TTO Müdürü İlhan Özsoy, Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi Direktörü Dr. Veysel Tutku, Elektra Elektronik Ar-Ge Mühendisi Utku Bıyık katıldı.

Yapılan iş birliği ile Üniversitemiz Mimarlık-Mühendislik Fakültesi akademisyenleri, Elektra firmasına mevcut süreçlerini ve ürünlerini geliştirmede akademik danışmanlık sunacak. Ayrıca firmanın kamu hibe desteklerinden ve teşviklerden faydalanabilmesi için Ar-Ge odaklı proje geliştirmelerine destek sağlayacak. Bununla birlikte öğrencilerin girişimcilik projelerinin prototip çalışmaları için Arel TTO, ARTI Arel Kuluçka Merkezi ve Elektra Elektronik imkanları öğrencilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca öğrencilere bu iş birliği ile mesleki ve akademik olarak kendilerini geliştirme imkânı, staj imkânı ve teknik gezi imkânı veriliyor.