Mühendislik Fakültesi

Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Pelin TAN

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Ben endüstri mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Ayşe Pelin Tan. Erasmus öğrenim hareketliliğimi, İspanya’nın Bilbao şehrinde bulunan University of Deustoda yaptım. 2. Sınıfın bahar döneminde öğrenim hareketliliğimi gerçekleştirdim. Erasmus hareketliliğine hak kazanabilmek için ilk olarak okulumuzun belirttiği sınavlara girdikten sonra süreci başarıyla tamamlayıp asıl listede olmaya hak kazandım. Sonraki süreçte, okulumuzun belirlemiş olduğu anlaşmalı olan okullar arasından kendime en uygun olduğunu düşündüklerimle iletişime geçtim. Olumlu dönüş aldığım kurum olan University of Deusto ile ders denklikleri, Learning Agreement gibi sürece dahil olan işlemleri tamamladıktan sonra Bilbao şehrine gittim.

Orada olduğum süreç boyunca farklı bir ülkede ders almak, farklı kültürden hem öğretim görevlisi düzeyinde hem de yaşıtım birçok insanla tanışmak ve onları tanıyabilmek benim için büyük bir kazanım oldu. Deneyimim boyunca yeni bir kültürü tanımak, farklı vizyonda ve bakış açısında insanlarla sohbet edebilmiş olmak benim için başka bir kazanç olurken bir diğer büyük etki de yabancı dilime olan katkısı oldu. Bulunduğum durumdan dolayı anlık iletişim kurmak gerektiğinden, konuşma anında anlık anlama ve konuşabilme hızıma çok büyük etki sağladı.

Bunlara ek olarak, yurtdışında olmanın ulaşılabilirliğinden dolayı farklı ülke ve şehirlere seyahat edebilme şansım oldu ve bu sayede de birçok farklı yeri görüp deneyimleyebilmiş oldum. Bir öğrencinin kendine katabileceği en büyük kazanımlardan biri olduğuna inanıyorum. Kesinlikle kişinin vizyonunu geliştiren, farklı bir kültürde yaşamaya adapte olma kabiliyeti kazandıran büyük bir deneyimdi. Geriye dönüp yaşadığım deneyime baktığımda, kesinlikle imkânı olan tüm öğrenci arkadaşlarımın da bu deneyimi yaşayabilmelerini kesinlikle fazlasıyla tavsiye ediyorum.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları