Erasmus İngilizce Sınavı Hakkında (06.07.2022 Çarşamba )

29.06.2022

Erasmus+ İngilizce Sınavı Yönergesi

· Yazılı Sınav Süresi 180 dakikadır.

· Sınav 80 çoktan seçmeli soru (75 puan) ve 25 puan değerinde konuşma bölümünden oluşmaktadır.

· Konuşma bölümü yazılı sınavın sonrasında yapılacak ve okutmanlar tarafından 25 puan üzerinden değerlendirilecektir.

· Test puanı + konuşma bölümünden alınan sonuca göre öğrencinin toplam notu ortaya çıkacaktır. Başarı Notu 60’tir.

· Test sınavın başlama saati 11.00, bitiş saati 12.15’dir.

· Konuşma sınavı 13.00’da başlayacak ve her öğrenci için yaklaşık 5 dakika sürecektir. Konuşma bölümünün puanlaması hemen orada yapılacaktır.

· Sınav boyunca salonu terk etmek, her hangi bir şey yemek-içmek, konuşmak yasaktır. Kurallara uymayan öğrencilerin sınavları gözetmenin yetkisinde iptal edilebilir.

· Sınavdan önce yoklama listesi alınacaktır. Sınav sonunda sınav tutanağı doldurulacaktır.

· Konuşma sınavı için form üzerinden her öğrenci için ayrı ayrı puanlama yapılacaktır.

· Kopya çeken, kopyaya teşebbüs eden veya kopya veren ve kopya alan öğrencilerin sınav evrakları alınarak cevap kağıdına kopya işlemi yapıldığı yazılır ve öğrenciler sınıftan çıkartılır. Bu durum, Yoklama Listesine de yazılır. Gözetmen ve sınav sorumlusu, ayrıntılı bir kopya tutanağı hazırlayarak delillerle birlikte sınav kağıdını Bölüm Başkanlığına teslim ederler.

· Sınav başlangıcından 15 dakika sonrasında gelen öğrenciler sınava kabul edilmez. İlk 45 dakikadan önce de öğrencilerin salondan ayrılmalarına izin verilmez.

· Sınav boyunca cep telefonu kullanımı yasaktır.

· Sınav kâğıdını teslim ederek salonu terk eden öğrenci, sınavın bitiminden önce salona tekrar giremez. Bu kurala aykırı davranan öğrenci hakkında sınav düzenine aykırı davranışı nedeniyle tutanak tutulur.

· Listelerde adı olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

· Sınav Cevizlibağ Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Sınavdan önce sınav listeleri ve salonlar web sayfasında duyurulacaktır.

YDYO KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Sınav Tarihi: 06.07.2022 Çarşamba Cevizlibağ Yerleşkesi