fbpx
Fen-Edebiyat Fakültesi

Yayınlar

Sosyoloji

AKADEMİK

FAKÜLTELER
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Affetmenin Politikası: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından derlenen kitapta Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli’nin de “Sen kimsin? Affetmenin Etik İmkânlılığı Üzerine” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Yüz, Cumhuriyet Tarihinden 100 Portre: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Suat Derviş/ Nezihe Muhiddin” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Sosyal Bilimler Perspektifinden Aleviler ve Alevilik: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Toplumsal Cinsiyet” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Frauenbewegungen in der Türkei: Eine historische und intersektionale Perspektive: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Beispiele aus der Arbeiterinnenbewegung in der Türkei nach den 2000er-Jahren” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Türkiye’nin 68’i Denizlere Çıkan Sokaklar: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Türkiye Sosyalist hareketine Damga Vuran Kadınlar” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Parlak Yıldızlardık O Zamanlar: Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Vural tarafından derlenen kitapta Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in de Erkeklik Sözleşmesinin Maktûlesi Bir Yıldız: Bergen” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Romantizm: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Romantik Dönem Ve Feminizm İlişkisi” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Sosyal Hizmet ve Ailecilik: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Feminizm Açısından Aile Politikaları” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce Cilt 10: Feminizm: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından derlenen bu kitapta Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli’nin “Feminizm ve Erkeklik Çalışmalarının İttifakına Dair” adlı kitap bölümü ve Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral’in Öznel ve Kamusalın Kesişiminde: Hayatlar Değiştiren Duygu Asena” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Bir Kadın Grevi Serbest Bölgede Kadın Olmak: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından yazılmıştır.

Kadınlar Hep Vardı Türkiye Solundan Kadın Portreleri: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından derlenmiştir.

Gülebilir miyiz Dersin Tezer Özlü Kitabı: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından derlenmiştir. Kitapta Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Vural’ın “ezer Özlü: Yaşamın ve Kuşakların Ucunda” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Nuran Yıldırım Armağan Kitabı Tıp Tarihinin Peşinde Bir Ömür: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Kadınların Eğitim Hakkı ve Cinsiyetlendirilmiş Politikalar” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından derlenen bu kitapta Dr. Öğr. Üyesi Efe Arık’ın “Erkeklik Çalışmaları” adlı kitap bölümü ve Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özkürapli’nin “Queer Teori” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Yıldızları Seyreden Kadın Suat Derviş Edebiyatı: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “İlk Dönem Romanları Üzerinden Suat Derviş’i Anlamaya Çalışmak” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Kadın Odaklı: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Kadınların Görünmeyen Emeği” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Sinema Kuramları 2 Beyaz Perdeyi Aydınlatan Kuramlar: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Feminist Film Kuramı”adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Yurttaşlığı Yeniden Düşünmek Sosyolojik Hukuki ve Siyasal Tartışmalar: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Kadın Yurttaş Olmak” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Ne Güzel Suçluyuz Biz Hepimiz Sevgi Soysal İçin Yazılar: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Yürümek” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Hacıyatmazı Devirmek Neoliberal Pratiklere Karşı Kolektivite: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Kadın Emeği: Antalya Serbest Bölge’den Novamed Örneği” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Kâinatta Bir Nokta Nüzhet Gökdoğan: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil tarafından yazılmıştır.

Yerli Bir Feminizme Doğru: Prof. Dr. Feryal Saygılıgil’in “Osmanlı’da Sağlık Alanında Tedavi Gören ve Tedavi Eden Olarak Kadınlar” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Kitle İletişiminin Soyağacı İletişim Sosyolojisi Tezleri: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından kaleme alınmıştır.

Sormagir Sokak’tan Başkurt Sokak’a İstanbul’da Sosyal Dönüşümün Sokak İsimlerine Yansıması: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından kaleme alınmıştır.

İletişim Sosyolojisi: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından derlenmiştir.

Gecekondudan Varoşa Bir Toplumsal Dönüşüm Örneği Bayramtepe: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından kaleme alınmıştır.

Bağımsızlıklarının Yirminci Yılında Orta Asya Cumhuriyetleri Türk Dilli Halklar Türkiye ile İlişkileri: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu’nun “Avrasya’nın Merkezinden Dünyaya Açılan Ülke: Kazakistan ” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

İletişim Sosyolojisine Başlangıç: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından kaleme alınmıştır.

500. Yılında Amerika: Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu’nun “1950’de Türk Amerikan İlişkilerinin Türkiye’de Geniş Çevrelerce Algılanış Biçimi” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu tarafından kaleme alınmıştır.

Günebakan Düşlerimiz: Kamusallık, Gündelik Hayat ve Tecrübe Üzerine Yazılar: Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Vural tarafından derlenmiştir.

Enkaz ve Parıltı: Walter Benjamin ile Disiplinlerarası Bir Soruşturma: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli tarafından derlenmiştir.

Trans Çalışmaları: Cinsiyet ve Bilim: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli’nin “Türkçe Literatürde Trans Çalışmalarının İmkânı ve Trans Sorusu Üzerine” adlı kitap bölümü bulunmaktadır. Aynı zamanda kitap Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli tarafından tercüme edilmiştir.

Trans Çalışmaları: Feminist Kuşatmalar: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli tarafından tercüme edilmiştir.

Vazgeçmemek: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli’nin “(Normalden) Vazgeçmenin İmkanları Üzerine” adlı kitap bölümü bulunmaktadır.

Beraber: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli tarafından tercüme edilmiştir.

Feminist Öznelerin Kuruluşu: Dr. Öğr. Üyesi İlkay Özküralpli tarafından tercüme edilmiştir.

Ev: Tarihsel, Toplumsal ve Sembolik Bir Mekan Olarak Anlamı ve Dönüşümü: Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral tarafından yazılan “Çocukluğun Mekânları: Çocuktan Yetişkine Evin Değişen Anlamları” adlı kitap bölümü yer almaktadır.

STEM, Robotics, Mobile Apps in Early Childhood and Primary Education: Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral’in kaleme aldığı “Online Education Experiences of Early Childhood Education Teachers in Turkey” adlı kitap bölümü yer almaktadır.

Ursula K. Le Guin: Başka Hayatlar Yaşamak: Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral tarafından kaleme alınmıştır.

WHAT WOULD KORCZAK DO? Reflections on Education, Well-being and Children’s Rights in the Times of the COVID-19 Pandemic: “Visible, more than Ever: Unequal Childhoods in Istanbul during COVID-19 adlı bölüm” Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral tarafından kaleme alınmıştır.

Beğeniler: Gündelik Hayatta Toplumsal Değişimin Yansımaları: Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral “Türkiye’de Toplumsal Tabakaların Tüketim Kalıpları ve Yaşam Tarzları Üzerine Ampirik Bir İnceleme” adlı kitap bölümü kaleme almıştır.

Türkiye’de Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik: Dr. Öğr. Üyesi Seran Demiral “Sosyal Tabakalar ve Kentsel Katmanlar: İstanbul’da Mekânsal Ayrışma Biçimleri” adlı kitap bölümü kaleme almıştır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları



İstanbul Arel Üniversitesi

Duyurular, Haberler, Etkinlikler

Arel Duyurular


 

 

Arel Etkinlikler


 

 

Basında Arel


 

 

Arel Haberler