Güvenlik Çalışmaları (Cilt-II): Güvenlik Sektörleri ve Sorunları Kitabı Yayınlandı

09.05.2022

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Oktay Bingöl ile Doç. Dr. Ali Bilgin Varlık’ın editörlüğünü yaptığı, Güvenlik Çalışmaları (Cilt-II): Güvenlik Sektörleri ve Sorunlarıkitabı, Arel Üniversitesi Yayını olarak çıktı.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve güvenlik konusunda çalışmaları bulunan emekli askerlerin ve bürokratların katkı sağladığı kitapta Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Melih Baş, Doç. Dr. Murat Akkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Levent Uzunçıbuk makaleleri ile yer aldı. Kitap, “Siyasi-Askeri Güvenlik”, “Toplumsal Güvenlik” “Ekonomik Güvenlik” ve “Çevresel Güvenlik” başlıklarıyla dört kısım halinde 24 makaleden oluşuyor ve kuramsal/kavramsal tartışmalar ile alandaki sorunlara yönelik çözüm yollarını içeriyor.

Güvenlik Çalışmaları (Cilt-II): Güvenlik Sektörleri ve Sorunları dört ciltten oluşan serinin ikinci kitabıdır. Serinin birinci kitabı olan “Güvenlik Çalışmaları-I: Kuramsal Yaklaşımlar” 2020 yılında Arel Yayını olarak çıkmıştı. Serinin üçüncüsü“Güvenlik Çalışmaları (Cilt-III): Uluslararası Güvenlik Rejimleri ve Örgütler” kitabının yazımı tamamlanmış olup yayına hazırlanmaktadır. Dördüncü kitap “Güvenlik Çalışmaları (Cilt-IV): Güvenlik, Çatışma ve Barışla İlgili Kavramlar Sözlüğü” hazırlık aşamasındadır.