Güzel Sanatlar Fakültesi

İş ve Kariyer Olanakları

Çizgi Film ve Animasyon

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Üniversitemiz Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunları, yaratıcılıkları, işbirliği yetenekleri, teknik uzmanlıkları ve estetik anlayışlarını kullanarak farklı sektörlerde başarılı kariyerler inşa edebilirler. Üniversitemiz Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunları, yaratıcı yeteneklerini ve teknik becerilerini bir araya getirerek geniş bir iş ve kariyer yelpazesi içinde başarılı bir şekilde yer alabilirler. Mezunlar Çizgi Film ve Animasyon Stüdyoları bünyesinde; karakter tasarımı, senaryo yazımı, animasyon üretimi ve post prodüksiyon gibi çeşitli görevlerde çalışabilmektedirler. Çizgi film ve animasyon endüstrisi, eğlence sektörünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra reklamcılık, eğitim, oyun geliştirme ve diğer alanlarda da büyüme göstermektedir. Sinema ve Televizyon Prodüksiyon Şirketleri, Reklam Ajansları, Dijital Oyun Şirketleri bünyesinde veya projelerde serbest şekilde çalışabilmektedirler. Ayrıca animasyon sanatı giderek daha fazla sanat galerilerinde ve sanat etkinliğinde yer bulmakta ve mezunlarımız, eserlerini sergileyebilmektedir.