Güzel Sanatlar Fakültesi

Çizgi Film ve Animasyon

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü; bilişim ve iletişim sektörünün, reklam ajanslarının, dijital oyun tasarım şirketlerinin, medya kuruluşlarının, film ve görsel iletişim sektörü iştiraklerinin ve kurumsal iletişim departmanlarının her biriminde hizmet verebilecek bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmış, etik değerlere bağlı, dünya ve ülke gerçeklerinin farkında olan ve yaşam boyu öğrenmenin önemine inanmış Çizgi Film ve Animasyon Sanatçıları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bölümümüz, uygulamalı derslerin ağırlıkta olduğu bir eğitim programına sahiptir. Tasarım eğitiminin omurgasını oluşturan, 4 yıllık eğitim boyu süren teknik ve proje derslerine ek olarak, seçmeli derslerle Dijital Oyun Tasarımı, CGI, Özel Efekt Tasarımı ve Video Prodüksiyon gibi alanlarda uzmanlaşma imkânı veren, çağdaş gereksinimlere cevap verebilecek çizgi film ve animasyon uzmanları yetiştirmeye yönelik bir program oluşturulmuştur.

Bölüm Hedefleri

1. Estetik değerlerden beslenerek, teknik olarak hayal edebildiği veya örneklenen animasyonu yapabilecek donanımı kazandırmak. 2. Çizgi film, animasyon, oyun tasarımı ve özel efekt tasarımı sektörlerinde etkin ve verimli iş sahibi olabilecek yetkinliği kazandırmak. 3.Dijital sanat işi yönetebilme, tüketici iletişimi ve dijital sanat ekipleri ile etikleşimli çalışabilecek değerleri kazandırmak. 4.Mesleği, mesleğin etiği ve kendi meslek bakışını sunabilecek veya ifade edebilecek yetiyi kazandırmak. 5.Alanın gelişmelerini yakından takip edecek, teknoloji ile çağdaş ve alan bilimine katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek.

Kariyer Olanakları

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunları, dijital reklam-tanıtım ajanslarında, dijital oyun tasarım stüdyolarında, film ve medya prodüksiyon şirketlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca doğrudan kendi medya ürünlerini üretip, prodüksiyonlarını yaparak kendi stüdyolarını kurabilir ve/veya dağıtım ve satışını yapabilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları