Güzel Sanatlar Fakültesi

Grafik Tasarımı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Misyon

Tasarım ve sektörü teknolojik gelişmelerle birlikte, kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam etmektedir. Grafik tasarımı dijital teknolojiyle biçimlenip zenginleşirken iletişim tasarımındaki sektörel rolü de her geçen gün artmaktadır. Bölümümüz, Grafik tasarım bilgisine uluslararası boyutta hâkim olan, tasarım kurallarını uygulayan, yorumlayan ve özgün düşünceyi ilke edinerek onu görselleştirebilen, hedef kitlenin ilgi alanlarına yönelik tasarımlar üretebilen profesyonel tasarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölümümüz, öğrencilerimizin sanatın temel ilkelerine hâkim, Photoshop, Illustrator, Indesign, After Effects, Premiere Pro vb. programlarla tasarım bilgisine sahip, tipografi, fotoğraf, illüstrasyon, özgün baskı ve deneysel tasarım gibi farklı uygulama süreçlerini deneyimleyebilen,  teorik derslerle sanatın ve grafik tasarımının gelişimini bilen, hayal gücü ve yaratıcılıklarını arttırabildikleri, özgün tasarımlar geliştirebildikleri bir eğitim süreci sağlamayı amaçlamaktadır.

Vizyon

Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimle birlikte yetenekleri ve ilgileriyle şekillenen farklı uzmanlıkları ile hedeflediğimiz uluslararası seviyede sektörel ve akademik başarılara erişim sağlamakta ve bu seviyeyi her geçen yıl daha yukarıya çıkartmaktadır. Bu doğrultuda Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin gitmek istedikleri noktaya ulaştırmalarında tüm imkânlar sunulmakta ve yol boyu rehberlik edilmektedir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları