Hataylı Çocuklar Üniversiteli Gençler ile Eğlendi

14.02.2024

Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümünde İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri kardeşlerini unutmadı.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrenci kulüpleri öğrencileri depremin yıldönümünde Hatay Antakya İstanbul Sanayi Odası Yaşamkent Sitesi’nde bulunan Beyhan Gencay Anaokulu öğrencileri için “Hatay Çocuk Şenliği” konulu sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrenci kulüpleri tarafından aylar öncesinden planlanan, AFAD ve İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın desteği ile gerçekleşen proje kapsamında İstanbul’dan 8 Şubat Perşembe günü yola çıkan üniversite öğrencileri, konteyner kentte yaşayan kardeşleri için birçok etkinlik düzenledi.

9 Şubat Cuma günü, günün ilk ışıkları ile Hatay’a gelen üniversite öğrencileri sabah kahvaltısını anasınıfı öğrencileri ile yaptı. Palyaço, örümcek adam, pamuk prenses gibi çizgi film karakterlerinin kostümleri ile öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayan üniversiteli gençler miniklere depremin yıldönümünde unutamayacakları bir gün yaşattı.

“Kral Çıplak Oyunu Minikleri Kahkahaya Boğdu”

İstanbul Arel Üniversitesi ile AFAD ekiplerinin çocuklarla doyasıya dans ettiği çeşitli etkinliklerin ardından Arel Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından miniklere tiyatro gösterisi yapıldı. “Kral Çıplak” isimli oyunu canlandıran üniversite öğrencileri anasınıfı öğrencilerini kahkahaya boğdu. Daha sonra minik kardeşleri ile boyama etkinliği gerçekleştiren üniversiteli gençler kuşlar için yapılan evleri elleri ile boyadı. Aynı zamanda Atatürk portresini el birliği ile boyayan minikler depremin yıldönümünde doyasıya eğlendi.

“Öğrencilerin Desteklerinize Çok İhtiyacı Var”

Gerçekleşen projeden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Beyhan Gencay Anaokulu öğretmenleri, İstanbul Arel Üniversitesi’nin haberini almalarının ardından öğrencilerin çok heyecanlandığını dile getirdi. Öğrencilerinin bir haftadır bu anı beklediklerini ifade eden öğretmenler, miniklerin çok mutlu olduğunu ve gözlerinin içi güldüğünü söyledi. Öğrencilerin desteğe ve motivasyona ihtiyacı olduğunu vurgulayan anasınıfı öğretmenleri proje ekibine teşekkür etti.

“Şehrimizi Yeniden Ayağa Kaldıracağız”

Bencay Gencay Anaokulu Müdür Yardımcısı Hatun Sürmeli ise bu zorlu süreci hep beraber aşacağımızı ifade ederek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sürmeli;” Antakyalıyım. Antakya’da doğdum büyüdüm. Zorlu bir süreç yaşadık. Hayatta hiç kimsenin istemeyeceği günler yaşadık. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen hayat şartları bizleri zorlasa bile İstanbul Arel Üniversitesi’ndeki güzel insanların, güzel öğrencilerin bizimle olması bizim yorgunluğumuzu ve zorluğumuzu bugün üzerimizden aldı. Biz güzel insanların varlığını düşündükçe çocuklarımız için geleceğimiz için daha güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Emeği geçen, katkıda bulunan herkese tek tek teşekkür ediyoruz. Hep beraber inşallah şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Daha güzel günlerde, Hayat kendine geldiği zaman, tekrar buluşacağız.” dedi.

“Hatay Valiliği Projeye Destek Verdi”

Etkinliklerin ardından İstanbul Arel Üniversitesi Girişimcilik ve Liderlik Ofisi Müdürü Olcay Batı, AFAD Uzmanı Dr. Güler Doğan, İSO Vakfı Müdür Yardımcısı Ergül Göklü, İstanbul Arel Üniversitesi Doğu Temsilcisi Erkut Yeşil ve İstanbul Arel Üniversitesi AFAD Kulüp temsilcileri “Hatay Çocuk Şenliği Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamın Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen ve Doğukan Mızrak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette proje ile ilgili bilgiler veren heyet Hatay Valiliğine proje kapsamında verdikleri destek için teşekkür ederek depremin yıldönümünde geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Birbirinden Güzel Anıların Yaşandığı Etkinlikte Yer Alan Öğrenci Kulüpleri ise Şu Şekilde;

• AFAD Kulübü
  • Arel Fotoğrafçılık Kulübü
  • Arel Sosyal Hizmet ve Yaşam Kulübü
  • Atatürkçü Düşünce Kulübü