Hemşirelik Bölümü Son Sınıf Öğrencileri Işık Alarak Yemin Etti

06.06.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri düzenlenen “Yemin Töreni” ile mesleki yeminlerini etti.

İstanbul Arel Üniversitesi Cevizlibağ Sağlık Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe; İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ülkü Baykal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seher Kılıçarslan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Hemşirelik Bölümü 4.Sınıf Temsilcisi Rabia Özdemir heyecanını dile getirerek 4 yıl boyunca kendilerine destek olan İstanbul Arel Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür etti.

“İstanbul Arel Üniversitesi Mezunları Olarak Fark Yaratacağınıza İnanıyorum”

Törende açılış konuşması yapan Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ülkü Baykal hemşirelik mesleğinin öneminden bahsederek öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Ükü Baykal; “Sevgili öğrencilerimiz çalışma yaşamına geçiş yapıyorsunuz. İlk günlerde biraz zorlanacağınız günler olacak. Performansınızla bunu en iyi şekilde aşacağınızı düşünüyorum. Hangi uzmanlık alanında çalışırsanız çalışın İstanbul Arel Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunları olarak fark yaratacağınıza inanıyorum. Meslek yaşamınızda karşılaşacağınız her türlü zorluğu; sahip olduğunuz, kurumunuzda sizlere kazandırılmaya çalışılan mesleki bilgi beceri ve yetkinliklerle yeneceğinizi biliyorum. Meslek yaşamınızda hemşirelik mesleğinin etik ilke ve değerlerine sahip çıkacağınıza, bunların yanı sıra Atatürk ilke ve devrimlerini koruyacağınıza bütün kalbimle inanıyorum. Bizler İstanbul Arel Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri olarak sizlerin meslek yaşamınızda her zaman yanınızda olacağız. Mezunlarımız olarak meslektaş ilişkimizi iletişim ve iş birliğinizi koparmamak için sizlerin de çaba göstermenizi bekliyoruz. Kapılarımız sizlere her zaman açık olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Hemşireler Bizim Geleceğimiz”

Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan hemşirelik mesleğinin sağlık sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek “Hemşireler bizim geleceğimiz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldız İyidoğan; “Sevgili öğrencilerimiz 4 yıllık bir maratonun sonuna geldi. Bu maraton biraz farklı oldu. İki senesi pandemi ile geçti. Hemşirelik mesleğinin önemini, pandemi döneminde öğrencilerimiz yaşayarak gördüler. Ne kadar önemli olduklarını, sağlık sektörünün ne kadar vazgeçilmez bir parçası olduklarını, ne kadar özveri ile çalıştıklarını ve o özveri karşılığında hem ruhsal olarak hem de fiziksel olarak ne kadar yıprandıklarını gördüler. Mesleğinin gerektirdiklerine fazlası ile yaşayarak uygulayarak öğrendiler. Eminim mesleklerini çok severek, etik kurallara uyarak ve en başta vatana millete hizmet etmeleri gerektiğini unutmayarak yapacaklar. Nerede olurlarsa olsunlar bu memleketin ve sizlerin çocukları olduğunu, yetiştikleri memlekete ve sizlere bir borçları olduğunu, mesleklerini iyi icra ederlerse ancak bu borçlarını ödeyebileceklerini unutmayacaklar. Hepsine ben bu anlamda sonsuz güveniyorum. Hemşireler bizim geleceğimiz. Sağlık sektörünün takım çalışmasının vazgeçilmez elemanları. Sevgili öğrencilerimizi çok tebrik ediyorum. Yolları hep açık ve pürüzsüz olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli konferans ve etkinliklerde başarılı olan öğrencilere belgeleri verildi. Daha sonra Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri İstanbul Arel Üniversitesi Hemşirelik Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu Melike Özkoç’tan ışık alarak sahnede yerlerini aldı. Hemşirelik öğrencileri daha sonra coşku ile yemin ederek hemşirelik mesleğine adım attılar.

Tören mezuniyet pastasının kesilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.