İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakatı Söyleşisi

18.05.2023

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Bölümü 8 Mayıs 2023 günü “İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakatı” konulu çevrimiçi söyleşiyi gerçekleştirdi. Söyleşinin konuğu, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Bölümü öğretim üyesi Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Yeşil Akademi Platformu kurucusu Prof. Dr. Esra YÜKSEL ACI idi.

Prof. Dr. Esra YÜKSEL ACI söyleşide, insan kaynaklı iklim değişikliğinin ortaya çıkmaya başladığı ilk sanayi devrimi ve İkinci Dünya Savaşı sonrasında başlayan Büyük Hızlanma ile ortaya çıkan çevresel tahribatı ve bu çevresel tahribata karşı geliştirilen bir politika gündemi olarak sürdürülebilir kalkınma ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını değerlendirdi.

Birçok ülkenin sürdürülebilir kalkınmaya yönelik plan ve projelere yöneldiği günümüzde Türkiye’nin en önemli ticaret partneri olan Avrupa Birliği’nin 2019 yılında “yeni büyüme stratejisi” olarak ilan ettiği “Avrupa Yeşil Mutabakatını” detaylı bir şekilde ele alarak ufuk açıcı bir sunum gerçekleştirdi.