Bölümün Avantajları

Finans ve Bankacılık

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Bölümün Avantajları;

Bölümü tercih eden öğrenciler 4 yıllık eğitim süreçlerinde muhasebe, iktisat ve istatistik temeli sağlayan dersleri başarı ile tamamladıktan sonra alanları ile ilgili temel dersleri almaktadırlar. Alınan temel dersler sonrasında Finans ve Bankacılık bölümünde öğrencilere finansal piyasalar ve kurumlar, bankacılık sistemi konuları ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Uzmanlık dersleri olarak Finans ve Bankacılık bölümü firma ve proje değerleme, risk yönetimi, paranın zaman değeri, türev piyasalar ve ürünler konularını içermektedir.

Gelişen dünyada ortaya çıkan yeni akımlara yönelik dersleri de içeren bölüm, finans ve bankacılık alanlarının tarihine ve geleceğine yönelik öğrencilere bilgi birikimi sağlamaktadır. Bölümü başarı ile bitiren öğrenciler, kamu ve özel sektör olmak üzere çoğu finans kurumunda istihdam edilebilmektedir.

Öğrencilerimiz gerekli koşulları sağladıkları takdirde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki diğer bölümlerle yan dal veya çift ana dal programından faydalanabilirler. Ayrıca öğrenimlerinin bir kısmını Erasmus Programı çerçevesinde üniversitemizin öğrenci değişim anlaşması yapmış olduğu üniversitelerde sürdürerek değişik kültürleri tanıma fırsat bulabilir ve geniş bir vizyon kazanabilirler.