İş ve Kariyer Olanakları

Finans ve Bankacılık

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İş ve Kariyer Olanakları;

Finans ve Bankacılık bölümü mezunları, bankalarda, sigorta şirketlerinde, yatırım şirketlerinde, finansal danışmanlık firmalarında ve hükümet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, finans ve yatırım alanında kendi işlerini kurabilirler. Bu programdaki öğrenciler, finansal raporlama, portföy yönetimi, yatırım stratejileri, risk yönetimi ve diğer finansal konular hakkında bilgi sahibi olurlar. Ayrıca, öğrenciler, bankacılık işlemleri, kredi ve faiz oranları, banka yönetimi

ve müşteri ilişkileri hakkında da bilgi edinirler. Finans ve Bankacılık bölümü mezunları, finansal piyasaları izleyebilir, finansal analizler yapabilir ve yatırım stratejileri geliştirebilirler.

Ayrıca, şirketlerin finansal durumlarını analiz ederek yatırımcılara tavsiyelerde bulunabilirler. Bankacılık alanında ise, müşteri hizmetleri, kredi değerlendirme, kredi riski yönetimi ve banka operasyonlarının yönetimi gibi görevler üstlenebilirler. SPK, BDDK gibi düzenleyici kurumlar ve diğer kamu kurumlarının yanı sıra, menkul kıymet aracı kuruluşları, denetim ve danışmanlık şirketlerinde kariyer yapabilirler. Mezunlar reel sektör firmaları içerisinde de yönetim departmanlarında muhasebe-finans birimlerinde faaliyetlerde bulunabilmektedirler.

Genel olarak bankalar gibi finans kurumları olmak üzere, mezunlar sigorta şirketleri, derecelendirme kuruluşları, portföy yönetim şirketleri, denetleme kuruluşları gibi işletmelerde de çalışabilmektedir. Lisans eğitimleri boyunca aldıkları istatistik ve ekonometri programları eğitimi sayesinde kurumlarda sektöre bağlı olarak analist olarak çalışabilmektedirler.