İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İş ve Kariyer Olanakları

Finans ve Bankacılık

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Finans ve bankacılık lisans bölümü, öğrencilere finansal yönetim, bankacılık operasyonları, yatırım analizi ve risk yönetimi gibi konularda kapsamlı bir eğitim sunar. Bu bölümü tamamlayan öğrenciler, çeşitli sektörlerde ve rollerde başarılı bir kariyer yapma imkanına sahiptir. Finans ve Bankacılık bölümüne yönelik iş olanakları şu şekildedir;

Bankacılık Sektörü: Finans ve bankacılık lisans bölümü mezunları, perakende bankacılık, kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve risk yönetimi gibi çeşitli alanlarda iş bulabilirler. Bankaların farklı departmanlarında görev alabilirler ve müşteri ilişkileri yönetimi, kredi analizi, operasyonlar yönetimi ve finansal danışmanlık gibi rollerde çalışabilirler.

Yatırım Şirketleri: Yatırım şirketlerinde portföy yönetimi, yatırım analizi ve finansal danışmanlık gibi roller için iş imkanları mevcuttur. Mezunlar, bireysel ve kurumsal müşterilere yatırım danışmanlığı yapabilir ve sermaye piyasalarında aktif olarak çalışabilirler.

Finansal Danışmanlık Firmaları: Finansal danışmanlık firmalarında, emeklilik planlaması, varlık yönetimi, vergi planlaması ve mali danışmanlık gibi konularda uzmanlaşabilirler. Müşterilere kişisel finansal planlama ve yatırım stratejileri konusunda rehberlik edebilirler.

Sigorta Şirketleri: Sigorta sektörü, finans ve bankacılık lisans bölümü mezunları için de çekici bir kariyer yoludur. Sigorta poliçelerinin satışı, risk değerlendirmesi ve tazminat süreçleri gibi konularda çalışabilirler.

Finans ve Bankacılık Bölümü kariyer olanakları ise şu şekildedir;

Finansal Analist: Finansal analistler, şirketlerin finansal performanslarını değerlendirir, piyasa trendlerini analiz eder ve yatırım fırsatlarını belirler. Bu rol, bankalar, yatırım şirketleri, varlık yönetimi firmaları ve büyük kurumsal şirketlerde bulunabilir.

Yatırım Bankacısı: Yatırım bankacıları, şirket birleşme ve satın alma işlemlerini yönetir, şirketlere sermaye artırımı konusunda danışmanlık yapar ve finansal piyasalarda işlem yapar. Bu rol, büyük yatırım bankalarında ve finansal danışmanlık firmalarında bulunabilir.

Risk Yöneticisi: Risk yöneticileri, şirketlerin finansal risklerini tanımlar, ölçer ve yönetir. Bu rol, bankalar, sigorta şirketleri, hedge fonları ve büyük kurumsal şirketlerin risk yönetim departmanlarında bulunabilir.

Kurumsal Finans Uzmanı: Kurumsal finans uzmanları, şirketlerin finansal stratejilerini geliştirir, şirket birleşme ve satın almalarını yönetir, sermaye bütçelemesi yapar ve finansal raporlama süreçlerini yönetir. Bu rol, şirketlerin finans departmanlarında ve finansal danışmanlık firmalarında bulunabilir.

Portföy Yöneticisi: Portföy yöneticileri, yatırım fonları ve varlık yönetimi firmalarında çalışarak müşterilerin portföylerini yönetirler. Bu rol, yatırım şirketleri, bankalar ve emeklilik fonlarında bulunabilir.

Finansal Danışman: Finansal danışmanlar, bireysel ve kurumsal müşterilere mali planlama, vergi planlaması, emeklilik planlaması ve yatırım tavsiyeleri konusunda rehberlik ederler. Bu rol genellikle finansal danışmanlık firmalarında veya bağımsız olarak çalışarak gerçekleştirilebilir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları