Staj İmkanları

Finans ve Bankacılık

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

a)Bankacılık Kuruluşları: Öğrenciler, bankaların farklı departmanlarında staj yapabilirler. Müşteri ilişkileri, kredi, risk yönetimi, operasyonlar gibi alanlarda staj imkanları bulunabilir.

b)Finansal Danışmanlık Şirketleri: Finansal danışmanlık şirketlerinde staj yaparak portföy yönetimi, varlık yönetimi, vergi planlaması gibi konularda deneyim kazanabilirler.

c)Sigorta Şirketleri: Sigorta sektörü, Finans ve Bankacılık lisans bölümü öğrencileri için staj imkanları sunar. Sigorta ürünlerinin satışı, hasar değerlendirmesi, poliçe yönetimi gibi alanlarda staj yapılabilir.

d)Yatırım Şirketleri: Yatırım şirketlerinde staj yaparak sermaye piyasaları, hisse senedi ve tahvil analizi, portföy yönetimi gibi konuları öğrenebilirler.

e)Finansal Teknoloji (Fintech) Şirketleri: Fintech şirketlerinde staj yaparak finansal teknolojilerin nasıl kullanıldığını ve geliştirildiğini öğrenebilirler. Ödeme sistemleri, dijital bankacılık, blockchain gibi alanlarda staj imkanları bulunabilir.

f)Merkez Bankaları ve Düzenleyici Kurumlar: Merkez bankaları ve finansal düzenleyici kurumlar, finansal piyasaların işleyişi ve düzenlemeleri hakkında deneyim kazanabilecekleri staj imkanları sunabilir.

g)Finans Departmanı Olan Firmalar: Finans departmanı bulunan şirketlerde staj yaparak şirket içi finansal işlemler, bütçe yönetimi, muhasebe gibi konuları öğrenebilirler.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları