İş ve Kariyer Olanakları

Havacılık Yönetimi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

IATA verilerine göre, 2011 yılında dünya genelinde taşınan yolcu sayısı 2,8 milyar iken 2016 yılında 3,5 milyarı aşmıştır. Airbus verilerine göre dünya genelinde bugün 20 binlerde olan havayolları filo sayısının 2030 yılına dek 40 bini bulması beklenmektedir. Bunlara bağlı olarak havacılıkta yetişmiş personele olan ihtiyaç giderek artmaktadır. 2003 yılında sadece Türkiye’de havacılık sektöründe yaklaşık 65.000 çalışan istihdam edilirken, bu sayı 2015 yılında 191.716’ya ulaşmıştır. Sadece bu veri bile havacılıkta yetişmiş personele olan ihtiyacı ve genişleyen iş olanaklarını ortaya koymaya yetmektedir.

Sivil Havacılık Yönetimi bölümünden gelişmiş teknoloji ile barışık, modern dünya görüşüne sahip, mesleki becerileri kadar iletişim becerileri de yüksek, ekip çalışmasına uyumlu, liderlik özelliklerini geliştiren, nitelikli insan gücü olarak mezun olacak öğrencilerin havacılıkta şu sahalarda istihdam edilebilmeleri beklenmektedir:

• Hava Taşıma İşletmeleri
  • Havayolu, hava taksi, genel havacılık ve balon işletmeleri
  • Havaalanı ve Terminal İşletmeleri
  • Temsil, yolcu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim ve yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetimi
  • Yetkili Havacılık Eğitim Kuruluşları
  • Pilotların, Bakım Teknisyenlerinin, Uçuş Harekât Uzmanlarının, Kabin Memurlarının, Havacılık Güvenliği Personellerin eğitimleri için yetkilendirilmiş kuruluşlar
  • Havaalanlarında Yetkili Kargo Acenteleri
  • Hava kargo taşımacılığı alanında hizmet veren ve havaalanı bazında yetkilendirilen işletmeler
  • Diğer havacılık işletmeleri
  • Yetkili Sağlık Kuruluşları, Havaalanlarında Yetkili Kargo Acenteleri, Yetkili Sınav Kuruluşları, Zirai İlaçlama İşletmeleri

Bunların yanında mezun öğrenciler, gerekli şartları yerine getirebildikleri hallerde, yüksek lisans ve ardından doktora programlarına dâhil olarak akademik kariyerler elde edebilmek olanağına da sahiplerdir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları