İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Havacılık Yönetimi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözünden hareketle, gerek ülke olarak gerekse de üniversitemiz olarak havacılık sektörüne inanıyor ve güveniyoruz. İstanbul Arel Üniversite’si olarak gerekli akademik ve sektörel altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra nihayet 2020-2021 akademik yılında “Havacılık Yönetimi” bölümünü açmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

İlk insanlı uçuşun 1903 yılında gerçekleşmesine rağmen, havacılık sektörü hızla büyümüş ve bugünkü büyük ve gelişmiş halini aldığını görmekteyiz. Sadece savunma alanında değil aynı zamanda sivil ulaştırma alanında da hızla insan hayatına girmiş ve kıtaları birleştiren havacılık sektörü, küreselleşme hareketleri ile birlikte birbirine daha da entegre olan dünya ekonomilerinin en büyük destekçisi konumundadır ve havacılık sektörü ülkemizin gözbebeği sektörlerinden bir tanesidir. Dünya da ücretli yolcu/kilometre sıralamasında 12. ve yük ton/kilometre sıralamasında 11. Sırada yer alan Türkiye havacılık sektörünün geleceğinin daha da parlak olduğu bu verilerden de görülebilmektedir.

Uluslararası bir alan olan havacılık sektörünün hakim dilinin İngilizce olması gerçeğinden hareketle, derslerimizde yoğun derecede mesleki İngilizce eğitimi de veriyoruz. Ayrıca üniversitemiz kariyer merkezinin açtığı yabancı dil kursları ile öğrencilerimizi destekliyor, bu sayede sadece ülke sınırları içerisinde değil, aynı zamanda uluslararası alanda da bir kariyer imkanına sahip olmalarını arzuluyoruz.

“Kariyer üniversiteye giriş ile başlar” mottosundan hareketle, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini hızlı bir şekilde tamamlamaları için havacılık sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geliyor ve onların değerli görüşlerini alıyoruz. Aynı zamanda çok değerli havacılık kurumlarında görev yapmış akademisyen kadromuz ile derslerin daha dinamik geçmesini hedefliyoruz.

Çalışma Alanları

Ülkemiz genelinde 37’si uluslararası olmak üzere toplamdaki 58 havalimanı bölüm mezunlarımıza çok geniş alanlarda iş fırsatları sunmaktadır. Örneğin, Uçuş Harekat Uzmanı, Tarife Planlama Uzmanı, Havacılık Uzmanı, Hava Trafik Kontrolörü, Maliyet Kontrol Uzmanı ve Yer Hizmetleri Uzmanı gibi farklı alanlarda istihdam edilebilmektedir. Bununla birlikte havayolu işletmelerinin sadece yurtiçi operasyonlarında değil yurtdışı operasyonlarında da görev alma imkanı mevcuttur. Ayrıca dünyanın en büyük 20 havalimanı arasında yer alan İstanbul havalimanı HUB noktası olması nedeni ile mezunlarımıza uluslararası tecrübe de kazandırma imkanına sahiptir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları