İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Misyon

İstanbul Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, öğrencilere disiplinlerarası bir öğrenim sunmayı esas alır. Bu bölüm, öğrencilerin hem siyaset bilimi hem de kamu yönetimi alanlarında derinlemesine bilgi sahibi olmalarını ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmelerini hedeflemektedir. Öğrencilere siyasal ve toplumsal meseleleri sorgulama ve yanıtlamaları için gerekli araştırma yöntemlerini öğretir ve bu öğretiyle onların akademide, kamu veya özel sektörde gereken bilgi düzeyine ulaşıp etkili çalışmalar gerçekleştirebilmelerini hedefler.

Vizyon

Vizyonumuz, ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesine katkıda bulunan; eğitim, öğretim ve araştırma alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış öncü bir bölüm olmaktır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları