Misyon & Vizyon

Gazetecilik

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Misyon

Gazetecilik Bölümünün ana misyonu; hem geleneksel hem dijital medyada içerik oluşturabilecek medya uzmanları yaratmaktır. Gazetecilik bölümü müfredatı gelişen iletişim teknolojilerine paralel olarak öğrencilerimizin çağa ayak uydurabilmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz yurt içi ve yurt dışı sektör bağlantılarıyla da öğrencilerimizin meslek uzmanlarının gözünden gazetecilik mesleğini deneyimlemeleri sağlanmaktadır.

Vizyon

Üniversitemizin Gazetecilik Bölümü, öğrencilerimize çok boyutlu bir eğitim-öğretim anlayışı kazandırmayı, iletişim bilimindeki çağdaş gelişmeleri aktarmayı ve mesleklerini en iyi şekilde yapmalarına yardımcı olacak genel kültür bilgisini sunmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda bölümümüz; eleştirel düşünebilen, etik, ülke ve meslek değerlerine saygılı, yenilikçi bireyleri topluma kazandırmayı amaçlamaktadır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları