Bölümün Başarıları

Görsel İletişim Tasarımı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ
  1. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Yavuzhan Birinci “Dei Filia” adlı eseri NFT.NYC tarafından düzenlenen yarışmada sergilenme hakkı kazanmıştır. 3.487 eser arasından seçilen Birinci’nin eseri 3-5 Nisan 2024 tarihleri arasında New York’un North Javits çatı katında görücüye çıkacaktır. Birinci’nin eserinin New York Times Meydanı’nda sergilenmesi için yapılan oylama sonuçları ise aynı tarihlerde duyurulacaktır.

1. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Sueda Şentürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Radyo, Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen “13. Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri” yarışması “Gazete ve Dergi” kategorisinde birinci olmuştur.

1. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Sueda Şentürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Radyo, Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen “13. Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri” yarışmasında tüm kategoriler arasından seçilerek aynı zamanda WIPO Yaratıcılar için Ulusal Ödülünü de almıştır.

1. İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde anadal, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde çift anadal yapan ve Arel Medya’da çalışan öğrencimiz Gizem Tarçınoğlu, 33. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Görsel Dal, Belgesel kategorisinde “Rehber Köpek” adlı belgeseli ile üçüncü olmuştur.

1. İstanbul Arel Üniversitesi öğrencilerinin gelişimi için akademisyenlerle iç içe bir ortam olarak kurulan Arel Medya’da yaratılan Dalyan belgeseli, Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin de içinde bulunduğu Özkan Emre yönetiminde geliştirilmiş olup, dünyanın en büyük öğrenci film festivali olan SWIFF’te, Ayancık Film Festivali’nde ve 2. Gemlik Kısa Film Festivali’nde finalist olmuştur.

1. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü anadal, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü çift anadal öğrencimiz Furkan Yıldız, Genç Kristal Elma Yarışması’nda finale kalmıştır.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları