İFTasarım Atölyesi

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

İletişim Fakültesi bünyesinde Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Begüm Aylin ÖNDER tarafından kurulan İFTasarım Atölyesi; öğrencilere gerek basılı ya da hareketli gerekse sosyal medya ortamlarına yaratıcı projeler üretebilme imkânı sunmaktadır.

Atölye’nin kurulma amacı, bölüm öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgilerle ve uygulamayı birleştirebilme olanağı sunmak ve sektör tarafından İstanbul Arel Üniversitesi bölüm mezunlarının tercih edilme oranını arttırmaktır. Bunun yanı sıra bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile iletişim süreçlerini yönetmek, görsel iletişim disiplini içinde var olan tüm sektör ihtiyaçlarını gidermek, sektördeki gerçek ve tüzel kişiler ile bölüm öğrencileri arasındaki iş birliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

İFTasarım Atölye, Etkinlik Koordinatörlüğü, Sosyal Medya Koordinatörlüğü, Prodüksiyon Koordinatörlüğü, Metin Yazarlığı Koordinatörlüğü ve Haber Üretimi Koordinatörlüğü olarak beş departmandan oluşmaktadır. Atölyede öğrenciler belli konulara dair içerik üretiminden tasarıma pek çok alanda proje yaratıp geliştirme ve sonuçlandırma şansına sahip olmaktadırlar. Dahası atölye kapsamında bilimsel ve sanatsal faaliyetler doğrultusunda öğrencilerin akademisyenler ile etkileşiminin arttırılmasıyla akademik bağlamda da öğrencilere donanım sunma hedefindedir. Bu ortam öğrencilerin birinci sınıftan itibaren alanlarında kendilerini geliştirmelerine, profesyonel çalışma dinamiklerine hâkim olmalarına ve ekip ruhuna adapte olmalarına yardımcı olmaktadır.

Atölye Gazetecilik Bölümü, Arel Medya ile koordineli çalışmakta bu açıdan çevrimiçi ArelHaberci Gazetesi, Kareli gibi elektronik gazetelerin tasarımını üstlenmektedir. Atölyenin İFTASARIM üzerine bir de tasarım ağırlıklı dergisi bulunmaktadır. Hedefleri arasında belgesel, YouTube içerik üretimi olan atölyenin aynı zamanda içerik üretimi yapabilecekleri bir web sitesi bloğu oluşturulmaktadır. Dahası, bölüm ve atölye iş birliği ile İletişim Fakültesi aylık e-bülteni, sosyal medya hesap yönetimleri ve üretimleri gerçekleştirilmektedir.

Bölüm Hakkında

Fakülte Duyuruları