INUIT – Türk Karma Sergisi Açılışı Arel Sanat Galerisi’nde Gerçekleşti.

20.01.2023

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen INUIT – Türk Karma Sergisi açılışı Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi Arel Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.

Kanada ve Kuzey Kutbu bölgesinde yaşayan Inuit Türklerini anlatan “INUIT –Türk Karma Sergisi” İstanbul Arel Üniversitesinde başladı. 18 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek olan serginin açılışına Üniversitenin Onursal Başkanı Kemal Gözükara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz, İletişim Fakültesi Dekanı Ayhan Biber, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Göse, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Inuit Türklerini anlatan çeşitli eserlerin olduğu serginin açılışında konuşma yapan Proje Koordinatörü Doç.Dr. Mehmet Taragay Ayçe ; “ Inuk ya da kendi dillerinde insanlar anlamına gelen Inuit Türk Halkı’nın ortak karma sergisidir. Afişimizde kullandığımız gözlüklerden başlamak istiyorum. Balina kemiğinden ya da ağaç işçiliği ile elde edilir. Kar körlüğünü engellemek için yapılır. Benim bunu kullanmamdaki amaç sanatın da pek çok körlüğe engel olduğu, toplumları birleştirmeye sebep olduğu için, Türkiye’nin de artık Kuzey Kutbu’na daha fazla gidip gelmesini sağlayacak sanat çalışmalarının başlangıcı olması için bu gözlükleri kullandım. Teşekkür ederim hepiniz geldiniz. Bu fırsatları bize verdiği için Arel Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Umarım keyif alırsınız. “ ifadelerini kullandı.

“Onların Sayesinde Nefes Alıyoruz”

Sergi de konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ergül Berber ise Güzel Sanatlar Fakültesi’ne teşekkür ederek bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini vurguladı.

Berber konuşmasının devamında; “Güzel Sanatlar Fakültesi’ne çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Buraya gelip güzel renkleri görünce içimiz açılıyor. İyi ki varsınız. Bundan sonra da böyle güzel etkinlikleri sık sık yapmanızı temenni ediyor, keyifli bir sergi olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Bu Ortamda Olmak Üniversitemiz İçin Çok Önemli”

Onursal Başkanımız Kemal Gözükara ise serginin farkındalık oluşturması bakımından önemli olduğunu vurgulayarak bu tür etkinliklerin Üniversitemizin vizyonu bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

Kemal Gözükara konuşmasının son bölümünde; “Bu ortamda olmak güzel bir şey. Sizin aranızda bulunmaktan daha güzel bir şey olamaz. Onun için hepinizi kutluyorum.” dedi.